35. Uluslararası Ankara Müzik Festivali

35. Uluslararası Ankara Müzik Festivali

Festival kapsamında Gürcistan Devlet Balesi, sanat yönetimi Sukhisvili yönetiminde ilk kez Ankara'da Gürcü danslarını sergileyecek- Ender caz piyanistlerinden David Hazeltine ilk kez Ankara'da müzikseverlerle buluşacak- Kültür ve Turizm Bakanlığı Devlet Ç

ANKARA (AA) - 35. Uluslararası Ankara Müzik Festivali kapsamında, dünyaca ünlü sanatçı ve topluluklar, sanatseverlerle buluşacak.

Sevda-Cenap And Müzik Vakfından yapılan yazılı açıklamaya göre, ünlü piyanist İdil Biret'in solist olarak katıldığı Rengim Gökmen şefliğinde Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası'nın (CSO) açılış konseri ile 4 Nisan'da başlayan 35. Uluslararası Ankara Müzik Festivali'nde Gürcistan Devlet Balesi'nin ünlü sanat yönetmeni Nino Sukhisvilli ilk kez Ankara'da olacak.

Dans camiasının eleştirmenleri tarafından "En iyi profesyonel topluluk" olarak nitelenen ve perdesini 14 kez tekrar açtırdığı, İtalya'nın Milano kentindeki dünyanın en tanınan opera binalarından biri olan La Scala'da gösteriye çıkması kabul edilen ilk ve tek halk dansları topluluğu Gürcistan Devlet Balesi, Sukhisvilli yönetiminde Gürcü danslarının en güzel örneklerini sergileyecek.

TAV Havalimanları sponsorluğundaki gösteri, 13 Nisan Cuma günü saat 20.00'de MEB Şura Salonu'nda izleyiciyle buluşacak.

Festival kapsamında, 14 Nisan'da ender caz piyanistlerinden David Hazeltine ilk kez Ankara'da sahne alacak. Hazeltine'a, basta iki altın plak sahibi David William, davulda ise Joe Farnsworth eşlik edecek.

David Hazeltine Trio gösterisi, 14 Nisan Cumartesi günü saat 20.00'de MEB Şura Salonu'nda sunulacak.

- CSO sahnesi Bosphorus Trio'yu ağırlayacak

Festivalde, 16 Nisan Pazartesi günü saat 20.00'de CSO Sahnesi, Bosphorus Trio'yu ağırlayacak. Kemanda Özgücan Günöz Kızılay, çelloda Çağlayan Çetin ve piyanoda Özgür Ünaldı yer alacak.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Devlet Çoksesli Korosu, Türk ve yabancı bestecilerin Türkçe şiirler üzerine koro için yazdığı acapella eserleri bir araya getiren çok özel bir program ile 17 Nisan Salı günü 35. Uluslararası Ankara Müzik Festivali'nin misafiri olacak.

Koro, Nazım Hikmet, Yahya Kemal, Bedri Rahmi Eyüboğlu, Yunus Emre, Ahmet Hamdi Tanpınar gibi usta kalemlerin şiirleri üzerine yapılmış besteleri Ankara izleyicisiyle buluşturacak.

Festivalde Saygun Quartet, özel programları ile 18 Nisan'da Ankaralı sanatseverlerle buluşacak. Kemanda Deniz Toygür Conus ve Özge Özerbek, viyolada Yağmur Tekin ve çelloda Yusuf Çelik olacak.

MEB Şura Salonu 21 Nisan Cumartesi günü dünyaca ünlü bir caz piyanistini ağırlayacak. Time Magazin dergisine göre çağının en iyi caz piyanisti olan Cyrus Chestnut'ın kendi adını verdiği triosu, ilk kez Ankara'da cazseverlerle buluşacak.

Chestnut'a basta Giorgos Antoniou, davulda ise Esteve Pi eşlik edecek.

Sanatseverler, festival programına ilişkin detaylı bilgiye www.ankarafestival.com internet adresinden ulaşabilecek.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :