34 kişinin hayatını kaybettiği binanın müteahhidine 18 yıl hapis cezası

34 kişinin hayatını kaybettiği binanın müteahhidine 18 yıl hapis cezası

Kahramanmaraş merkezli depremde Şanlıurfa'da yıkılan binanın müteahhidine verilen hapis cezası açıklandı: 18 yıl 1 ay 15 gün.

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depreminde Şanlıurfa'da yıkılan ve 34 kişinin hayatını kaybettiği apartmanın müteahhidine, 18 yıl 1 ay 15 gün hapis cezası verildiği belirtildi. Şanlıurfa 9. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen karar duruşmasında, tutuklu sanık Müslüm Demirer'in avukatları ile mağdur tarafların avukatları hazır bulundu.

Depremin etkisiyle yıkılan binanın enkazında yapılan bilirkişi incelemeleri ve tutanaklar duruşmada okundu. Ölenlerin avukatları, sanık hakkında maksimum cezanın uygulanmasını talep ederken, sanık avukatları ise müvekkillerinin aynı binanın enkazında oğlunu kaybettiklerini belirterek savunma yaptılar.

Savcının mütalaasında, müteahhidin inşaat sürecinde mevcut standartlara uygun şekilde hareket etmediği ve bu nedenle kusurlu olduğu vurgulandı. Mahkeme heyeti oy birliğiyle, sanığın "Bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüne ve yaralanmasına neden olma" suçundan 21 yıl 9 ay hapis cezasına çarptırılmasına karar verdi. Ancak, sanığın kendi oğlunu da aynı binada kaybetmiş olması sebebiyle cezasında 1/6 oranında indirim yapılarak, 18 yıl 1 ay 15 gün hapis cezası kesinleşti.

Kararda ayrıca, apartmanın yapımında sorumluluğu bulunan 4 kişiden 3'ünün depremden önce hayatını kaybettiği bilgisine de yer verildi. Bu durum, olayın trajik boyutunu daha da belirginleştirdi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.