"34. Çocuk Şenliği" başladı

"34. Çocuk Şenliği" başladı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları tarafından düzenlenen "Çocuk Şenliği", 27 Nisan'a kadar çeşitli etkinliklerle devam edecek

İSTANBUL (AA) - İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları tarafından bu yıl 34'üncüsü düzenlenen "Çocuk Şenliği" başladı.

Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi'nde gerçekleştirilen etkinlikle başlayan şenlik, 27 Nisan'a kadar devam edecek.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Şehir Tiyatroları Genel Sanat Yönetmeni Süha Uygur, şenliğin açılış programında şehit ve gazi ailelerin çocuklarını ağırladıklarını söyledi.

Uygur, 34. Çocuk Şenliği kapsamında bir hafta boyunca Şehir Tiyatroları sahnelerinde, misafir çocuk tiyatroları oyunlarının sahneleneceğini aktardı.

Şehir Tiyatroları'nın hazırladığı çocuk oyunlarının da cuma gününe kadar sahneleneceğine işaret eden Uygur, "Bugün de çok güzel bir şenlik açılışı oldu. Çocuklarımızın mutlu olması, bizi de mutlu ediyor. Onlarla aynı heyecanı ve sevinci paylaşıyoruz. Tüm çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı gönülden kutluyorum." ifadelerini kullandı.

İBB Şehir Tiyatroları Genel Sanat Yayın Yönetmeni Yardımcısı, aynı zamanda Çocuk Birimi Sorumlusu Tolga Yeter ise sahnedeki konuşmasında, şenlik kapsamında her yıl farklı etkinlikler yapmak istediklerine vurgu yaparak, şunları söyledi:

"Bu yıl da istedik ki sizler gösteri hazırlayın. Bu konuda sağolsun Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi (MSGSÜ) Devlet Konservatuvarı'nın ilk öğretim bale ve dans grubu ile aynı zamanda müzik bölümü bizlere destek verdiler, bizlerle birlikte oldular. Bir hafta boyunca Şehir Tiyatroları'nın neredeyse her sahnesinde oyunlarımız, söyleşilerimiz ve atölyelerimiz de olacak."

İBB Kültür Daire Başkanı Rıdvan Duran'ın da katıldığı şenliğin açılışında, MSGSÜ İstanbul Devlet Konservatuvarı Müzik ve Bale İlköğretim Okulu öğrencileri mini bir konser verdi.

Konservatuvarın ilköğretim 5-6-7 ve 8'inci sınıf öğrencileri ise keman, korno, flüt, viyolonsel, arp, klarnet, trompet ve fagot ile performans sergiledi.

Konserin ardından yine MSGSÜ İstanbul Devlet Konservatuvarı Müzik ve Bale İlköğretim Okulu öğrencilerinin hazırladığı "Beden Perküsyon" gösterisi izlenime sunuldu.

MSGSÜ Çağdaş Dans Yarı Zamanlı Eğitim Programı öğrencileri ise "Bahar" adlı ilk gösterilerini açılış etkinliğinde sahneledi.

Karagöz ve Hacivat'ın animasyon çizgi film olarak gösterildiği şenliğin açılış programı, Elyesa Çağlar Evkaya ve Seda Çavdar'ın kuklalarla birlikte rol aldığı "Elma Kurdu Kırtık" adlı çocuk oyunuyla sona erdi.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :