"33. İl Müftüleri İstişare Toplantısı"

"33. İl Müftüleri İstişare Toplantısı"

Adana Valisi Demirtaş: - "İslamiyeti, terörizmle eş değer gören zihniyet, FETÖ'yü, PKK'yı, DEAŞ'ı besleyip büyütüp Müslümanların başına bela etmişlerdir"- Büyükşehir Belediye Başkanı Sözlü: - "(FETÖ) Yaşadıklarımla çok açık net söylüyorum. Bu yapıların bi

ADANA (AA) - Adana Valisi Mahmut Demirtaş, "İslamiyeti, terörizmle eş değer gören zihniyet, FETÖ'yü, PKK'yı, DEAŞ'ı besleyip büyütüp Müslümanların başına bela etmişlerdir." dedi.

Demirtaş, Adana'da "15 Temmuz Darbe Girişiminin Dini ve Toplumsal Hasarı" başlığıyla düzenlenen "33. İl Müftüleri İstişare Toplantısı"nın açılışında yaptığı konuşmada, toplantıya ev sahipliği yapmaktan memnuniyet duyduklarını belirtti.

Kentte 24 Kasım'da düzenlenen terör saldırısına değinen Demirtaş, "Adana Valiliğimizin otoparkında PKK'lı teröristler tarafından gerçekleştirilen bombalı saldırıda şehit olan Gökhan Aygül ve Kadir Kırbaç kardeşlerime Allah'tan rahmet, ailelerine sabır niyaz ediyorum. Yine aynı saldırıda yaralanan 33 kardeşime acil şifalar diliyorum." diye konuştu.

Asırlar boyunca büyük ve köklü devletler kurmuş Türk milletinin, nice önemli badireleri, değerli din adamlarının katkılarıyla çok çabuk atlattığına dikkati çeken Demirtaş, Türk milletinin her dönemde ilme ve alime değer veren, onları tüm makamların üstünde gören bir geleneğin temsilcisi olduğunu kaydetti.

Demirtaş, devletleri ve milletleri sadece askeri başarıların ayakta tutamayacağını, bireylerin manevi donanımlarının güçlü, istikametlerinin doğruluğu sayesinde devletlerin geleceğinin sağlam ve parlak olacağını vurguladı.

Vatan topraklarının bütünlüğüne ve bin yıllık kardeşliğe yönelik çok ciddi tehditlerle karşı karşıya olunduğunu, bu oyunu bozma adına terör örgütleri ve uzantılarının gerçek yüzünün, millete ve bölge halkına sürekli anlatılması gerektiğine işaret eden Demirtaş, "Bilimin ışığında insaniyetin, İslamiyet'in kapatamadığı her boşluğu, her kara deliği terörün kapattığını, bunun da ağır bedelleri olduğunu yaşayarak görüyoruz. Kırk yıldır FETÖ mensubu hainlerin çığ gibi büyümesinde, ülkemizin kılcal damarlarına kadar yuvalanmasında manevi zafiyetlerimizi ve dini zayıflıklarımızı kullandıklarını görüyoruz. Bu konuda kendimizi sorgulamalı, 15 Temmuz'u her zaman hatırlamalıyız." dedi.

Demirtaş, hizmetlerin camilerin dışına taşınması, her evde ve gönülde olmanın yollarının aranması gerektiğini belirterek, şunları söyledi:

"Sayın Cumhurbaşkanımızın cansiperane, insan üstü gayretleri ortadayken, Sayın Başbakanımız ve ekibi baş döndürücü çalışmalar, çabalar sergilerken bizler de nöbette, teyakkuzda olmalıyız. Bıkmadan, usanmadan gönülleri fethetmeye gayret göstermeliyiz. İslamiyeti, terörizmle eş değer gören zihniyet, FETÖ'yü, PKK'yı, DEAŞ'ı besleyip büyütüp Müslümanların başına bela etmişlerdir. Bu terör örgütleriyle yapılan mücadelemiz sizlerin katkılarıyla daha sağlam yürüyecektir."

Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü de Türk milletinin imanının sağlamlığını kimsenin zafiyet olarak değerlendirmemesi, kullanmaması, istismar etmemesi gerektiğini bildirdi.

Siyasetçi olduğu için FETÖ'nün siyaset ile olan münasebetlerini de bildiklerini ifade eden Sözlü, şunları söyledi:

"Yaşadıklarımla çok açık net söylüyorum, bu yapıların bizatihi kendisi ve benzerleri, siyasetçi ile olan münasebetlerinde, siyasetçinin karşısında bir ruhban sınıfı var ve onlarla görüşüyorlar, onlarla pazarlık ediyorlar ve o gruplar adına karar veriyorlar. Oysa İslamiyet'te ruhban sınıfı yoktur. Ne yazık ki bu cemaatler ruhban sınıfları oluşturup, bir yerlerle pazarlık noktasında kendilerini yetkili olarak görüp sunabilmektedir. Bunları gelecek dönem için tabii ki iyi irdeleyip tahlilini doğru yapmamız lazım."




AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :