32. Uluslararası İzmir Festivali'ne doğru

32. Uluslararası İzmir Festivali'ne doğru

İzmir Kültür Sanat Vakfı tarafından düzenlenen ve 26 Mayıs'ta başlayacak festivalde, dünyaca ünlü orkestralar, müzisyenler ve dans tiyatrosu grupları sahne alacak

İZMİR (AA) - "Kültür ve Sanat Kenti İzmir" sloganıyla çalışmalarını sürdüren İzmir Kültür Sanat Vakfı (İKSEV) tarafından bu yıl 32'ncisi düzenlenecek Uluslararası İzmir Festivali'nde, dünyaca tanınmış sanatçılar yer alacak.

Tarihi mekanların ev sahipliği yapacağı festival, 26 Mayıs'ta, Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi'ndeki Tekfen Flarmoni Orkestrası ve İngiliz Kemancı Charlie Siem konseriyle başlayacak. Festival, 7 Temmuz'da Çeşme Kalesi'nde "Oberon Trio"nun konseri ile sona erecek.

İngiliz Oda Orkestrası şef Gerard Schwarz eşliğinde, piyanoda Güher ve Süher Pekinel kardeşler, 11 Haziran'da, Efes Antik Kenti Büyük Tiyatro'da sanatseverlerle buluşacak.

Festival süresince Efes Antik Tiyatrosu'nun yanı sıra, Celsus Kütüphanesi, Tarihi Kemeraltı Çarşısı'ndaki Abacıoğlu Han ve Çeşme Kalesi gibi tarihi mekanlarda ve Ahmet Adnan Saygun Sanat Merkezi'nde düzenlenecek konser ve çeşitli etkinliklerde, dünyaca ünlü orkestralar, müzisyenler ve dans tiyatrosu grupları sahne alacak.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :