31. Söğütlü Kültür, Sanat, Spor, Tarım, Hayvancılık ve Süt Festivali

31. Söğütlü Kültür, Sanat, Spor, Tarım, Hayvancılık ve Süt Festivali

Sakarya'da düzenlenen festivalin son günündeki yağlı güreşlerde başpehlivanlığı Süleyman Aykırı kazandı

SAKARYA (AA) - 31. Söğütlü Kültür, Sanat, Spor, Tarım, Hayvancılık ve Süt Festivali, 321 pehlivanın er meydanına çıktığı yağlı güreş müsabakalarıyla sona erdi. Başpehlivanlığı Süleyman Aykırı'nın kazandığı güreşlerde, ikinciliği Hasan Cengiz, üçüncülüğü ise Fatih Koyuncu ile Mahmut Kavakçı elde etti.

Söğütlü Belediye Başkanı Hüseyin Genç, 3 gün süren festivalde, daha önce 4 dönem festival ağalığı yapan iş adamı Haluk Aygün'ün, sembolik olarak 1 lira karşılığında 5'inci kez festival ağası seçildiğini ilan etti.

Genç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kırkpınar'da mücadele eden Süleyman Aykırı ve İsmail Balaban gibi pehlivanların festivalde yer aldığını söyledi.

Yağlı güreşlere 20 başpehlivanın katıldığını dile getiren Hüseyin Genç, şunları kaydetti:

"Kırkpınar'ın rövanşı niteliğindeki bu müsabakalar inşallah milletimizi memnun etmiştir. Bu, yıllardır hep böyle olmuştur. Biz güreşlerimizi hep Kırkpınar'dan sonra yapmışızdır. 30 yıldır devam eden bu geleneğimizi, Söğütlü Belediyesi olarak bundan sonra da sürdürmek istiyoruz. Buradaki halk, kardeşliği, birliği ve beraberliği simgeleyen bir tablodur. Son günlerde ülkemizde yaşanan olumsuz olaylara gerek olmadığını, burada birlik, beraberlik ve kardeşlik içinde her şeyin güzel olduğunu ispat ettiğimizi düşünüyorum."

Festivale, Vali Hüseyin Avni Coş, Ferizli Kaymakamı Hakkı Yavuz Erdoğan, AK Parti milletvekilleri Mustafa İsen, Ali İhsan Yavuz, Ali İnci, İl Emniyet Müdürü Osman Babadağı, Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri Ağası Seyfettin Selim ve davetliler katıldı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı