31 İlçeye Kültür Gezileri Düzenleniyor

31 İlçeye Kültür Gezileri Düzenleniyor

Konya Büyükşehir Belediyesi, Konya’nın 31 ilçesinden vatandaşların katıldığı Konya Kültür Gezileri düzenleyerek şehrin tarihi ve turistik mekanlarının tanıtımını yapıyor.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Konya’nın tüm mahallelerinden gelenlere yönelik düzenledikleri programlarla Konya’nın daha yakından tanınmasını amaçladıklarını söyledi

Konya Büyükşehir Belediyesi, Medeniyet Okulu Projesi kapsamında Konya’nın 31 ilçesinden vatandaşların katıldığı Konya Kültür Gezileri düzenliyor.

Konya merkezdeki tarihi mekanların tanıtılmasına ve şehir hakkında daha fazla bilgi sahibi olunmasına yönelik gerçekleştirilen programlara profesyonel rehberler eşlik ediyor.

İlçelerden tur otobüsleri ile Konya’ya gelen vatandaşlar Mevlana Türbesi, İstiklal Harbi Şehitleri Abidesi, Bilim Merkezi ve yeni stadyumu gezerken şehir turu yaparak bilgi alıyor. Büyükşehir Belediyesi Mevlana Kültür Merkezi’nde mehter konseri ve sema programı izleyen vatandaşlara geleneksel düğün pilavı ikram ediliyor.

BAŞKAN AKYÜREK İLÇELERDEN GELENLERLE BULUŞTU

Konya Kültür Gezileri’ne katılan vatandaşlarla bir araya gelen Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Konya’nın 31 ilçesinden, tüm mahallelerinden gelenleri ağırlamaktan mutluluk duyduklarını söyledi. Tarihi mekanlara yapılan ziyaretler ve diğer programlarla şehrin daha yakından tanınmasını amaçladıklarını kaydeden Başkan Akyürek, Konya merkezde büyük yatırımları hayata geçirdiklerini, Yeni Büyükşehir Yasası ile tüm ilçelere, tüm mahallelere yeni eserler kazandırdıklarını vurguladı.

Konya Kültür Gezileri’ne bugüne kadar Çumra, Güneysınır, Yalıhüyük, Akören, Hadim, Taşkent, Akşehir, Derebucak, Beyşehir, Hüyük, Ereğli ve Halkapınar ilçelerinden 19 bin kişi katılırken; 3 Haziran’a kadar 31 ilçeden misafirler ağırlanacak.