30 yılda Silikon Vadisini geçebiliriz!

30 yılda Silikon Vadisini geçebiliriz!

TEKDER Konuşmaları’nın altıncısı Veri Bilimi Uzmanı Yük. Müh. M. Zahid Güneri’nin “Teknolojinin Kalbi Silikon Vadisi” konulu sunumuyla YENİAD (Yeni Bir Dünya Sanayici ve İş Adamları Derneği) Konya Şubesi’nde gerçekleştirildi.

 

 

Teknik Elemanlar Derneği (TEKDER) Konya Şubesi’nin aylık olarak düzenlediği  TEKDER Konuşmaları’nın altıncısı Veri Bilimi Uzmanı Yük. Müh. M. Zahid Güneri’nin “Teknolojinin Kalbi Silikon Vadisi” konulu sunumuyla YENİAD (Yeni Bir Dünya Sanayici ve İş Adamları Derneği) Konya Şubesi’nde gerçekleştirildi. Çok sayıda mimar, mühendis, teknik eleman ve öğrencilerin bulunduğu programa Saadet Partisi Konya İl Başkanı Hüseyin Saydam, Saadet Partisi Karatay İlçe Başkanı Ali Genç, AGD Genel Başkan Yardımcısı M. Ali Korkmaz, TEKDER Konya Şube Başkanı İsmail Bulut da katıldı.

11 yıl Silikon Vadisi’nde çalışan ve ülkesine hizmet emek için geri dönen Güneri, bölge ile ilgili bilgilerini katılımcılara aktardı ve soruları cevapladı. Silikon Vadisi’nin tarihsel süreci, bölgede bulunan Stanford Üniversitesi’nin bölgeye yapmış olduğu katkılar, savunma sanayi yatırımları doğrultusunda gelişen teknoloji, start-up projelerinin ortaya çıkışı, finansal kaynağı, sonuçları, şirketlerin çalışan ilişkileri, yatırımcıların düşünce yapısı ve şirketleşmeyi anlatan Güneri; Amerika’da 1800’lerden 2019’a kadar olan süre içerisinde gerçekleşen teknoloji ilerleyişinde Çin’in tarihsel süreçte çok hızlı bir şekilde ilerlediğini, şu anda Amerika ile başa baş olduğunu ve Türkiye’nin de Amerikan’ın 1940’lardaki durumunda olduğunu belirtti. Güneri; Türkiye’nin 20-30 yıl gibi bir süre içerisinde Amerika’nın konumuna ulaşabileceğini ancak bunun için gerekli yatırımların yapılması gerektiğini söyledi. Bölgeye önceki zamanlarda daha çok öğrenci alımı yapılırken bugün ise start-up projelerinin daha yoğun bir şekilde rağbet gördüğünü belirten Güneri, yatırımcıların projelerin olumlu sonuç elde etmesinden daha çok projenin başındaki isimin çalışma azmine odaklandıklarını, proje başarısız olsa dahi tekraren bir finansal destek sağlayabildiklerini söyledi. Güneri aynı zamanda şirketlerde çalışan Müslüman teknik elemanların camiilerde bölge cemaatine uzman olduğu konuyla ilgili sunumlar gerçekleştirdiği belirtti.

Sunumun ardından konuşan TEKDER Konya Şube Başkanı İsmail Bulut, bu programları her ay gerçekleştirmeye devam edeceklerini ve önümüzdeki ayın programını ilerleyen günlerde duyuracaklarını belirtti. Program Yük. Müh. M. Zahid Güneri’ye plaket ve hediye takdiminin ardından sona erdi.

Etiketler :