30. Altın Sipsi Yağlı Pehlivan Güreşleri

30. Altın Sipsi Yağlı Pehlivan Güreşleri

- Orhan Okulu başpehlivan oldu


BURDUR (AA) - Burdur'un Altınyayla ilçesinde bu yıl 30'uncusu düzenlenen Altın Sipsi Yağlı Pehlivan Güreşleri'nde Orhan Okulu başpehlivanlığı elde etti.

Altınyayla Belediyesi tarafından Dirmil Er Meydanı'nda düzenlenen güreşlere, çeşitli illerden 26'sı başpehlivan olmak üzere 542 sporcu katıldı.

Güreşçiler sıcak havaya rağmen rakipleriyle kıyasıya mücadele ederken, Ali Gürbüz'ü yenen Orhan Okulu ile Mustafa Kemal Karaboğa'yı yenen Mehmet Yeşil Yeşil finalde mücadele etti. Çekişmeli geçen final mücadelesinde Okulu, başpehlivanlığı kazandı.

Güreşlerde dereceye girenlere kupa ve madalyaları Burdur Valisi Şerif Yılmaz, AK Parti Burdur Milletvekilleri Bayram Özçelik, Reşat Petek ve protokol üyeleri tarafından verildi.

Güreş ağalığını ise 110 bin lira veren iş adamı Yasin Murat Çetingül aldı.

Tribünden güreş alanına giren iki çocuk pehlivanlarla güreşti. Organizasyon renkli görüntülere sahne olurken, izleyiciler çocukların pehlivanlarla güreşini alkışladı.

Vali Yılmaz, gazetecilere yaptığı açıklamada, güreşlerin güzel müsabakalara sahne olduğunu söyledi.

Etkinliğin başarıyla tamamlandığını ifade eden Yılmaz, "Yenenin yenileni kucakladığı güzel bir ortam. Bizim için de önemli olan bu. Müsabakaların yapılması bizim kültürümüzün, değerlerimizin öne çıkarılmasıdır. Bunu sağlayacak ortamın oluşturulmasıdır. Bugün için ihtiyaç duyduğumuz milli birlik, beraberlik ve kardeşliktir. Buna çok büyük katkısının olduğunu düşünüyorum." diye konuştu.

Başpehlivan Orhan Okulu ise geçen hafta düzenlen 656. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde kendisine ikinciliğin nasip olduğunu ve bugün birincilik elde ettiği için mutluluk duyduğunu söyledi.


- 45 yaşında er meydanında

Altın Sipsi Yağlı Pehlivan Güreşleri'nin en yaşlı pehlivanı, 2002 yılında Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde başpehlivan olan 45 yaşındaki Hasan Tuna oldu. Tuna, müsabakalarda çeyrek finalde elendi.

Atadan güreşçi olduğunu belirten Tuna, 37 yıldır güreştiğini ve en iyisini yapmak için mücadele ettiğini söyledi.

Gençlere yardımcı olmaya çalıştığını ifade eden Tuna, şu anda 60 kadar gence güreş öğrettiğini aktardı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :