“30 Ağustos'a Konya’nın katkısı”

“30 Ağustos'a Konya’nın katkısı”

Seyit Küçükbezirci ; “30 Ağustos zaferinde Konya’nın payı büyük. Cephe sırtını Konya’ya dayamıştır” dedi.

Büyükşehir Belediyesi Koyunoğlu Müzesi “Yaşayan Tarihi Konyaya Evi”nde, 30 Ağustos Zafer Bayramı münasebetiyle, Seyit Küçükbezirci; “30 Ağustos Zaferi’ne Konya’nın Katkısı” konulu bir konferans verdi.

Koyunoğlu Şehir Müzesi ile Konya Fikir, Sanat, Kültür Adamları Derneği’nin ortaklaşa düzenlediği konferansı çok sayıda fikir ve sanat adamı izledi.

Seyit Küçükbezirci: “Konya, Kurtuluş Savaşı’nın sırtını dayadığı şehirdir. “Kurtuluş Savaşı”, “Meydan Savaşı” verecek ordular sırtlarını emniyet ve lojistik destekler için sırtlarını en güvendikleri bölgeye dayarlar. Konya kadınları da zaferin kazınmasında büyük pay sahibidir. “Başkumandanlık Meydan Muharebesi”ni yöneten Gazi Mustafa Kemal Atatürk, bu gerçeği, Konya’ya gelişlerinde defalarca ifade etmiştir. Türklerin haysiyet ve vatanını kurtaran “Büyük Zafer”; her şeyi Türkiye olan herkese kutlu olsun” dedi. Konferanstan sonra, Koyunoğlu Şehir Müzesi Müdürü Hasan Yaşar, konferansı izleyenlere Büyükşehir Belediyesi’nin yayını Seyit Küçükbezirci’nin “Konya Folkloru” kitabını armağan etti.

“30 Ağustos Zaferi’ne Konya’nın Katkısı” konulu konferans, şerbet dağıtımından ve “Kurtuluş Savaşı Şehitleri” için topluca okunan “Fatiha” ile son buldu.