30 Ağustos Zafer Bayramı'na doğru

30 Ağustos Zafer Bayramı'na doğru

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Karaaslan: - "Başkomutanlık Meydan Muharebesi, milletimizin en zor şartlarda bile tek yürek, tek millet halinde mücadele etmekten vazgeçmeyeceğini bütün dünyaya göstermiştir" - "Kutlu zaferden yaklaşık bir asır sonra yaşan

SAMSUN (AA) - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan, Başkomutanlık Meydan Muharebesi'nin, milletin en zor şartlarda bile tek yürek, tek millet halinde mücadele etmekten vazgeçmeyeceğini bütün dünyaya gösterdiğini belirtti.

Karaaslan, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajda, bu zaferin, Kurtuluş Savaşı'nın en büyük zaferi olduğunu belirtti.

Dumlupınar'da 30 Ağustos 1922'de zaferle sonuçlanan Başkomutanlık Meydan Muharebesi'nin 94. yıl dönümünün gururla kutlandığını vurgulayan Karaaslan, şunları kaydetti:

"Bu zafer tarihe gömülmek istenen bir milletin yeniden dirilişinin adıdır. Başkomutanlık Meydan Muharebesi, milletimizin en zor şartlarda bile tek yürek, tek millet halinde mücadele etmekten vazgeçmeyeceğini bütün dünyaya göstermiştir. Kutlu zaferden yaklaşık bir asır sonra yaşanan 15 Temmuz darbe girişiminde milletimiz, bağımsız yaşama iradesini bir kez daha dünyaya göstermiştir. Bu irade sonsuza kadar var olacaktır."

Tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet ilkesi etrafında bütünleşen Türk milletinin tüm tehditleri bertaraf edeceğine işaret eden Karaaslan, "30 Ağustos Zaferi vesilesiyle Cumhuriyet'imizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere İstiklal Savaşı'mızın tüm kahramanlarını, 15 Temmuz şehitlerimizi, terörle mücadelede hayatlarını kaybeden şehitlerimizi saygı ve rahmetle, gazilerimizi minnet ve şükranla anıyorum." ifadesini kullandı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :