30 Ağustos Zafer Bayramı

30 Ağustos Zafer Bayramı

İlçe belediyeleri, Zafer Bayramı dolayısıyla çeşitli etkinlikler düzenledi

İSTANBUL (AA) - 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla İstanbul'un farklı ilçelerinde etkinlikler düzenlendi.

Beylikdüzü Belediyesinin, düzenlediği "Barış ve Sevgi Buluşmaları" kapsamında ilçe sakinleri, Adnan Kahveci Mahallesi Beylik Pazarı Alanı'nda toplanarak, kortej halinde Cumhuriyet Caddesi Etkinlik Alanı'na kadar yürüdü. Yürüyüşün son bulduğu etkinlik alanında, "Gökyüzü Bandosu" grubu, bir vinçe asılı 20 müzisyeniyle korteje katılan vatandaşları karşıladı.

Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Türkiye'nin zor günlerden geçtiğini, demokrasi ve cumhuriyete sahip çıkacaklarını belirterek, "Milli bayramlardan en önemlisini kutluyoruz şu an. 30 Ağustos, istiklal savaşı, mücadelenin belki söylenmiş en kuvvetli sözüydü. Milletimizin ataları, dedeleri ile korkusuzca düşmana karşı savaşıp Türkiye'nin bağımsızlık mücadelesini zaferle sonuçlandırmış, cumhuriyetin müjdecisi olmuştur. Bu millet bir daha 30 Ağustos zaferi gibi bir zafer kazanmaya gerek duymasın. Hep birlikte demokrasi ve cumhuriyete sahip çıkacağız." diye konuştu.

-Maltepe'de "fener alayı" yürüyüşü gerçekleştirildi

Maltepe'de büyük zaferin 94'üncü yıl dönümünde ilçe vatandaşları, muhtarlar ile bazı sivil toplum temsilcileri, ellerinde Türk bayrakları ve meşalelerle belediye önünden ilçe meydanına kadar "fener alayı" yürüyüşü yaptı.

Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, cumhuriyete saldıranlara asla fırsat verilmeyeceğini vurgulayarak, şunları kaydetti:

"15 Temmuz darbe girişimi sonrası, her kesimden insan meydanlarda cumhuriyete ve demokrasiye sahip çıktı. Bu halk, 'yurtta barış, dünyada barış' ilkesi etrafında kenetlendi ve düşmanlara geçit vermedi. Bütün siyasi farklılıkların da ötesinde bu cumhuriyete hep birlikte sahip çıktığımızı bir kez daha gösterdiniz."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :