30 Ağustos Zafer Bayramı

30 Ağustos Zafer Bayramı

MHP Genel Başkanı Bahçeli:- "30 Ağustos 1922’nin 94’üncü yıl dönümünde Sakarya’daki ruha, Dumlupınar’daki cesaret ve cevvaliyete çok ihtiyacımız vardır"- "İhtiyaç ve mağduriyetler ikinci bir deri gibi milli bünyeye yapışsa da karanlık bastırıp önümüzü kap

ANKARA (AA) - MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 30 Ağustos 1922’nin 94’üncü yıl dönümünde Sakarya’daki ruha, Dumlupınar’daki cesaret ve cevvaliyete ihtiyaç bulunduğunu bildirdi.

Bahçeli, Twitter'dan yaptığı açıklamada, zaferin bir milletin var olma iddiasının, geleceği kavrama ve kavuşma azminin övünç madalyası, yüksek değer ve simgesi olduğuna dikkati çekerek, hak edilmesi gerektiğini belirtti.

Savaş meydanlarında düşmanı yenmenin askeri başarı olduğunu, bir başarıyı zafer yapmak için bağımsızlığa duyulan emsalsiz inanç ve sadakat gerektiğini vurgulayan Bahçeli, şöyle devam etti:

"Tarih, milletlerin zaferleriyle doludur. Ancak muzafferliğin en çok yakıştığı, en fazla özdeşleştiği şüphe yok ki büyük Türk milletidir. 30 Ağustos 1922’de yalnızca zafer kazanmadık; Büyük Taarruzla başlayıp Dumlupınar’da mühürlenen ve İzmir’de imzalanan bir destan yazdık. Türk vatanı zaferlerimizin beşiğiyle sallandı, hamuruyla yoğruldu. Zafer Türklüğün sinesinden güneş gibi doğup Türkiye’nin nişanesi oldu. 30 Ağustos’ta zulmetin perdesi indi, esaretin süngüsü düştü, düşman defedildi ve bir millet istiklalin bereketiyle silkindi. 30 Ağustos 1922’nin 94’üncü yıl dönümünde Sakarya’daki ruha, Dumlupınar’daki cesaret ve cevvaliyete çok ihtiyacımız vardır."

Nihal Atsız'ın Dalkavuklar Gecesi kitabından, "Kahramanlar öldüler, bu gece dalkavuklar gecesidir" ifadelerine atıfta bulunan Bahçeli, "Ben de diyorum ki kahramanlar sonunda dirildi. Hiçbir surette yaşamamış bir insana mezar bulunur mu? Zaferi tatmamış bir millet kahraman doğurup kahramanlık anıtı olur mu? Cevap: Olmaz. Mecnuna cihan dopdolu Leyla görünürmüş. Bize de cihan zaferlerimizin nara ve sadasıyla görünüyor." görüşüne yer verdi.

Bahçeli, milletin tarihi tekrar etmek için beklediğini vurgulayarak, "İhtiyaç ve mağduriyetler ikinci bir deri gibi milli bünyeye yapışsa da, karanlık bastırıp önümüzü kapatsa da, zafer Türk milletiyledir. Zafer önce kafada kazanılır, sahada kararlaştırılır, birlik şuuruyla kaynatılıp tarihin sayfalarına kanla kaydedilir. 30 Ağustos işte budur. Unutulmasın ki adımız Türk, soyadımız zaferdir." ifadelerini kullandı.

Milletin 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı kutlayan Bahçeli, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarıyla tüm şehitleri saygı, şükran ve rahmetle yad etti.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :