30 Ağustos Zafer Bayramı

30 Ağustos Zafer Bayramı

Sakarya ve Karabük'te kutlama törenleri düzenlendi

SAKARYA/KARABÜK (AA) - Sakarya ve Karabük'te 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetler Günü törenle kutlandı.

Atatürk Bulvarında düzenlenen törene Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, İl Emniyet Müdürü Osman Babadağı, İl Garnizon Komutanı ve İl Jandarma Komutanı Albay Emin Dursun, Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Rektörü Muzaffer Elmas, polis, askeri erkan ile vatandaşlar katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törende Sakarya Anadolu Lisesi öğrencisi Muhammed Çavuşoğlu "30 Ağustos" adlı şiiri okudu.

Jandarma Üsteğmen Ali Kavak ve Gazi Ümit Çelebi de günün anlam ve önemine ilişkin birer konuşma yaptı.

Konuşmaların ardından, protokol üyeleri halkın bayramını kutladı.

- Karabük

Karabük'teki Anıt Meydanı'nda düzenlenen tören de Atatürk Anıtı'na çelenk sunumu, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Törene, Vali Mehmet Aktaş, AK Parti Karabük milletvekilleri Mehmet Ali Şahin ve Burhanettin Uysal, Garnizon Komutanı Jandarma Albay Cihan Ulukaya, Belediye Başkanı Rafet Vergili, Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Fatih Ağca, Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Refik Polat, İl Emniyet Müdürü Serhat Tezsever, kurum amirleri, askeri erkan ve il emniyet müdürlüğü personeli katıldı.

Günün anlamına binaen yapılan konuşmaların ardından Aktaş, Ulukaya ve Vergili halkın bayramını kutladı. Spor gösterilerinin yapıldığı ve şiirlerin okunduğu törende, kent genelinde yapılan çeşitli yarışmalarda dereceye girenlere ödülleri verildi.

Tören geçişinin ardından makamına geçen Vali Aktaş ve beraberindekiler, burada tebrikleri kabul etti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :