30 Ağustos Zafer Bayramı

30 Ağustos Zafer Bayramı

Milli Savunma Bakanı Işık:- "Fırat Kalkanı Harekatımız, hudut hattımızda huzur sağlanana kadar sürecek, hemen yanı başımızda mağduriyet yaşayan mazlum insanlar için de kurtuluş olacaktır"- "Nitelikli personel kaynağı ve milli silahlarıyla donatılmış ordus

ANKARA (AA) - Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, "Fırat Kalkanı Harekatı"nın, Türkiye'nin sınır hattında huzur sağlanana kadar süreceğini belirterek, bu harekatın Türkiye'nin hemen yanı başında mağduriyet yaşayan mazlum insanlar için de kurtuluş olacağını bildirdi.

Bakan Işık, "30 Ağustos Zafer Bayramı" dolayısıyla yayımladığı mesajında, 30 Ağustos'un Türk milletinin gurur günü ve bağımsızlığına her şeyden daha fazla önem verdiğinin bir nişanesi olduğunu vurguladı.

Milletin kutsal bildiği vatanını savunmak için 30 Ağustos'ta destan yazdığına dikkati çeken Işık, şöyle devam etti:

"Dün olduğu gibi bugün de şehitlerimizin kanlarıyla, aynı iradeyle ülkemize sahip çıkıyoruz, istiklal ve istikbalimizden ödün vermiyoruz. Hedeflerimiz için durmaksızın çalışırken, hain teröristlerin engelleme çabalarına rağmen, yılmadan yolumuza devam ediyoruz. Huzurumuzu ve birliğimizi yok etmek isteyen FETÖ mensubu hainler, Demokrasi Bayramı ilan ettiğimiz 15 Temmuz'da da milletimizin kararlı duruşu, başta Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımız olmak üzere devlet büyüklerimizin feraseti ve hainlere hiçbir zaman prim vermeyen şerefli asker ve polislerimizin mücadelesiyle bozguna uğradılar. Birliğimize asla halel getiremeyecek terör örgütleri, her zaman milletimizin birliği karşısında aynı kaderi yaşamaya mahkumdurlar. Cumhuriyet, demokrasi ve vatan uğrunda şehit düşen aziz milletimizin her bir ferdi, geleceğimizin de teminatı olarak hafızalarımızda yer etmeyi sürdürecektir."

- "Milletimizin kahraman evlatlarıyla ordumuzun gücüne güç katacağız"

Bakan Işık, yurt içinde ve dışındaki düşmanlarla mücadelede en büyük destekçileri olan milletin her türlü takdire şayan olduğunu ifade ederek, şunları kaydetti:

"Sadece yurt içinde değil, milletimizin huzur ve güvenliği için sınır ötesinde de yoğun mücadelemiz devam ediyor. Fırat Kalkanı Harekatımız, hudut hattımızda huzur sağlanana kadar sürecek, hemen yanı başımızda mağduriyet yaşayan mazlum insanlar için de kurtuluş olacaktır. Türk Silahlı Kuvvetlerimiz ve bütün güvenlik güçlerimiz, canları pahasına terörle kararlı mücadelesini sürdürürken yine en büyük desteği halkımızdan almaktadır. FETÖ mensubu hainleri temizlemekteki kararlılığımız sürerken, Türk Silahlı Kuvvetlerine alacağımız milletimizin kahraman evlatlarıyla ordumuzun gücüne güç katacağız. Nitelikli personel kaynağı ve milli silahlarıyla donatılmış ordusuyla Türkiye Cumhuriyeti, bölgede barış, huzur ve güvenliğin teminatı olmaya devam edecektir.

30 Ağustos Zafer Bayramı vesilesiyle Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve bütün şehitlerimize Allah'tan rahmet diler, ülkemizin bekası için canlarını hiçe sayan aziz milletimizin her bir ferdini saygıyla selamlarım."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :