30 Ağustos Zafer Bayramı

30 Ağustos Zafer Bayramı

Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ'da törenler düzenlendi

EDİRNE / KIRKLARELİ / TEKİRDAĞ (AA) - Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ'da, 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü dolayısıyla tören düzenlendi.

Atatürk Anıtı'nda düzenlenen törende, Edirne Valisi Günay Özdemir, 54. Mekanize Tugay Komutanı Tuğgeneral Salim Afgün ve Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan anıta çelenk sundu. Törende, saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı okundu.

Üsteğmen Dinçer Şimşek günün anlam ve önemini belirten konuşmasında, büyük zaferin 94'üncü yıl dönümünü kutlamanın haklı gururunu yaşadıklarını belirtti.

30 Ağustos'un kahramanlıklarla dolu Türk tarihinde önemli bir dönüm noktası olduğunu vurgulayan Şimşek, "Bu zafer vatanı ve bağımsızlığı yok edilmek istenen ulusumuzun bağrına dayanan hançerin milletçe sökülerek atıldığı, ülkenin ve milletin kurtuluşunun destanıdır. Bu destan Türk ordusunun özgürlük ve bağımsızlık mücadelesinin en büyük göstergesidir." diye konuştu.

Tören Edirne Valisi Özdemir, Afgün ve Gürkan'ın valilik makamında tebrikleri kabulüyle sona erdi.

- Kırklareli

Kırklareli'nde Vilayet Meydanı'nda düzenlenen törene, Vali Esengül Civelek, 55. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Piyade Albay Mustafa Barut, CHP Kırklareli Milletvekili Vecdi Gündoğdu, Belediye Başkanı Mehmet Siyam Kesimoğlu, kurum müdürleri, askeri erkan ve siyasi parti temsilcileri katıldı.

Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.

İstihdam Yüzbaşı Bayındırhan Kılıç, günün anlam ve önemini belirten konuşmasında, 30 Ağustos Zaferi ile Türk vatanının işgal edilemeyeceğinin tüm dünyaya kanıtlandığını söyledi.

Türk ulusunun kahramanlıklarla dolu tarihi olduğunu belirten Kılıç, 30 Ağustos zaferinin önemli bir dönüm noktası olduğunu kaydetti.

Türk milletinin bağımsızlığının hiç bir zaman yok edilemeyeceğini aktaran Kılıç, "Türk Silahlı Kuvvetleri'nin bugüne kadar olduğu gibi bugünden sonra da Atatürk ilke ve inkılaplarını tam özümsemiş personeli ve modern silah sistemleri ile vatanın birlik ve bütünlüğünün sağlanmasında, sınırları içerisinde bölünmez bir bütün olan vatan topraklarının korunmasında yüce Türk ulusunun en büyük güvencesi ve gurur kaynağı olmayı sürdürecektir." ifadelerini kullandı.

Tören Kırklareli Valisi Civelek, 55. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Barut, Milletvekili Gündoğdu ve Belediye Başkanı Kesimoğlu'nun valilik makamında tebrikleri kabulü ile sona erdi.

- Tekirdağ

Tekirdağ'da valilik önündeki Atatürk Anıtı'na Vali Mehmet Ceylan, Garnizon Komutanı Albay Kemal Cöne ve Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak tarafından çelenk sunulmasıyla başlayan törende, saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.

Daha sonra, Vali Ceylan, Albay Cöne ve Başkan Albayrak'ın, valilikte tebrikleri kabul etmesinin ardından program Atatürk Bulvarı'nda devam etti.

8. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı adına Tankçı Yüzbaşı Barış Eriş, yaptığı konuşmada, 30 Ağustos Zaferi'nin 94. yıl dönümünü kutlamanın gurur ve mutluluğu içinde olduklarını belirterek, "Her safhasıyla ayrıntılı planlanmış, icra edilmiş ve zaferle sonuçlanmış Türk milletinin istiklal mücadeleleri, tüm askeri ve komuta heyetinin yüksek kudret ve kahramanlığını tarihe bir kere daha altın harflerle yazdıran muazzam bir eserdir. Parolası, 'Ya istiklal ya ölüm olan bu eser Türk milletinin hürriyet ve istiklal düşüncesinin ölümsüz bir abidesidir." dedi.

Tören, askeri birliklerin geçişiyle sona erdi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :