30 Ağustos Zafer Bayramı

30 Ağustos Zafer Bayramı

Gölcük Deniz Ana Üs Komutanlığında 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla yapılan etkinliklerde vatandaşlar, fırkateyn, hücumbot, denizaltı ve lojistik destek gemisini gezdi

KOCAELİ (AA) - Gölcük Deniz Ana Üs Komutanlığı'nda, 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü dolayısıyla yapılan etkinliklerde vatandaşlar, fırkateyn, hücumbot, denizaltı ve lojistik destek gemisini gezme fırsatı buldu.

Gölcük'teki komutanlık merkezine saatler öncesinde gelen vatandaşlar, daha sonra savaş unsurlarının bulunduğu limana alındı.

Burada demirli bulunan TCG Salihreis ve TCG Turgutreis fırkateynleri, TCG Mızrak ve TCG Atak hücumbotları, TCG Anafartalar denizaltısı ve TCG Yarbay Kudret Güngör lojistik destek gemisini gezerek söz konusu gemileri tanıma imkanı buldu.

Etkinlikler kapsamında şehit yakını ve gaziler, TCG Turgutreis fırkateyninde Donanma Komutanı Koramiral Veysel Kösele'nin de katıldığı öğle yemeği yedi.

Daha sonra TCG Anafartalar Denizaltısı Komutanı Binbaşı İlkay Öztürk, gazetecilere yaptığı açıklamada, ziyaretin başladığı zamandan itibaren vatandaşların yoğun bir ilgisiyle karşılaştıklarını söyledi.

Halkla bütünleşmek adına güzel bir organizasyon yapıldığını ifade eden Öztürk, bu sayede vatandaşların Türk Deniz Kuvvetleri'nin savaş unsurlarını görme fırsatı bulduğunu kaydetti.

Öztürk, gezenlerin Türk Deniz Kuvvetleri'nin modern savaş unsurlarını görünce gurur duyduğunu anlatarak, "İnsanlarımız böyle modern gemileri görünce gurur duyuyor ve Türk Silahlı Kuvvetleri'mizin böyle modern ve güçlü unsurlarını görmekten mutlu oluyorlar. Halkımızın gözündeki mutluluk ve gurur ifadesi, 30 Ağustos gibi anlamlı bir günde bizim için de gurur kaynağı oldu" dedi.

-"Gurur duydum"

Komutanlığa ziyarete gelen 83 yaşındaki Kore Gazisi Recep Erenkaya da savaş gemileri ve denizaltıları görünce gururlandığını söyledi.

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin savaş gemilerinin son derece modern bir yapıya sahip olduğunu gördüğünü ifade eden Erenkaya, görevli personelin gemilerin özellikleri hakkında kendilerine bilgiler verdiğini dile getirdi.

Kaynak:Haber Kaynağı