30 Ağustos Zafer Bayramı

30 Ağustos Zafer Bayramı

TZOB Başkanı Bayraktar:

ANKARA (AA) - Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, 30 Ağustos'un, milletin yokluk içinde bile büyük zaferlere imza attığının kanıtı olduğunu belirtti.

Bayraktar, yayımladığı mesajında, 30 Ağustos 1922'nin, bağımsızlığı koruma ve milli egemenliği tesis etme yolunda en şanlı zafer olduğunu ifade etti.

Türk ordusunun ve Türk milletinin, Atatürk ve silah arkadaşlarının önderliğinde dünyaya örnek olmuş bir zafer kazandığını belirten Bayraktar, şunları kaydetti:

"Bu zaferle Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları mazlum milletlerin kahramanları, bağımsızlık yolunda fikir önderleri olmuştur. Daha sonraki yıllarda bağımsızlık savaşı yürüten birçok ülke kendisine Atatürk ve Türkiye'yi örnek almıştır. Sadece 30 Ağustos bile bize miras kalan bu ülkenin değerini en iyi şekilde bilmemiz için yeter.

Türk Silahlı Kuvvetleri ve milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı kutluyor; Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, istiklal mücadelemizin tüm kahramanlarını rahmet ve minnetle anıyorum.''

Kaynak:Haber Kaynağı