30 Ağustos Zafer Bayramı

30 Ağustos Zafer Bayramı

Azerbaycan'daki kutlamalar kapsamında, Bakü Türk Şehitliği'nde tören düzenlendi

BAKÜ (AA) - 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü nedeniyle Bakü Türk Şehitliği'nde  tören düzenlendi.

Törene, Türkiye'nin Bakü Büyükelçisi İsmail Alper Coşkun, Askeri Ateşe Tuğgeneral Hasan Nevzat Taşdeler, Azerbaycan'da faaliyyet gösteren Türk kurumlarının temsilcileri, iş adamları ve büyükelçilik çalışanları katıldı.

Büyükelçi Coşkun'un Şehitlik Anıtı'na çelenk bırakmasının ardından Azerbaycan ve Türkiye milli marşları okundu. Coşkun daha sonra şehitlik anı defterini imzaladı.

Şehitler için "Aziz şehitlerimiz, yüce Türk milletinin kahraman evlatları" ifadelerini kullanan Coşkun, 30 Ağustos Zafer Bayramı vesilesiyle bir kez daha şehitlerin manevi huzurunda bulunmaktan onur duyduğunu belirtti.

Çoşkun şunları yazdı:

"İçimizin büyük gurur, özgüven ve heyecanla dolduğu bu anlamlı günde, aynı zamanda sizleri ve yaptığınız büyük fedakarlığı saygı ve sonsuz minnetle anıyoruz. Kardeş Azerbaycan'ın bağımsızlığı ve kutsal vatan topraklarının muhafazası için kahramanca mücadele eden sizler; hür ve bağımsız Azerbaycan’da 'bir millet iki devlet' gerçeğinin en açık timsalisiniz. Aynı milletin mensupları olan Türk ve Azerbaycan halkının kalplerinde ebediyen yaşayacaksınız." 

Türkiye ve Azerbaycan topraklarının korunması için şehit düşenlere Allah'tan rahmet dileyen Çoşkun, "Hepinizin kutsal emaneti ebediyen emin ellerdedir. Rahat uyuyun. Aziz ruhlarınız şad olsun" ifadelerini kullandı.

Şehit mezarlarına karanfil bırakan Coşkun ve beraberindekiler, Türk Şehitliği ile Azerbaycan Şehitler Hiyabanı'nı da ziyaret etti.

Tören, Büyükelçi Coşkun'un, Ebedi Ateş Anıtı'na çelenk bırakmasıyla son buldu. 

Kaynak:Haber Kaynağı