30 Ağustos Zafer Bayramı

30 Ağustos Zafer Bayramı

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Işık:

ANKARA (AA) - Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, 30 Ağustos Zaferi ile Türkiye Cumhuriyeti'nin temellerinin atıldığını belirterek, "Demokraside, evrensel hukuk standartlarında, ekonomide, diplomaside, bilim ve teknolojide, her açıdan güçlü, müreffeh ve lider bir Türkiye inşa etmek istiyoruz" dedi.

Bakan Işık, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı. Mesajında milletin, 1. Dünya Savaşı sonrasında başlayan işgale karşı büyük bir mücadeleye girdiğini, bağımsızlığını sonuna kadar savunduğunu ve 30 Ağustos Zaferi ile tarihe şerefli bir sayfa daha eklediğini belirten Işık, bunun bir milletin birlik ve beraberlik halinde olduğu zaman neleri başarabileceğini gösterdiğini kaydetti.

30 Ağustos Zaferi ile Türkiye Cumhuriyeti'nin temellerinin atıldığını belirten Işık, mesajında, "Cumhuriyetimizin mayasında bulunan en önemli özellik, millet hakimiyetidir. Ne yazık ki, zaman içinde bu temel kurucu ilkeden uzaklaşanlar, devlet ve millet arasına set çekenler olmuştur. İşte bu açıdan, son derece değerli bir süreçten geçiyoruz. Zira 12. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın doğrudan millet iradesiyle seçilmiş olması, Türkiye'nin kurucu ilkelerle yeniden buluşması anlamına da gelmektedir" ifadelerini kullandı.

 

-"İstiklal mücadelemizi sürekli hatırlamalıyız"

Işık, demokraside, evrensel hukuk standartlarında, ekonomide, diplomaside, bilim ve teknolojide, her açıdan güçlü, müreffeh ve lider bir Türkiye inşa etmek istediklerine dikkati çekerek, şu değerlendirmelerde bulundu:

"İstikbal mücadelesinde başvuracağımız birlik, beraberlik, bağımsızlık, vatan sevgisi, fedakarlık gibi ilkelerin kodlarını, istiklal mücadelemizin her bir aşamasında fazlasıyla bulmak mümkündür. Bu nedenle istiklal mücadelemizi sürekli hatırlamalı, o mücadeledeki ruhu kendimize her zaman örnek almalıyız. Bu vesileyle, bize bu büyük zaferi hediye eden başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları olmak üzere tüm gazi ve şehitlerimizi minnetle anıyor, kendilerine bir kere daha Allah'tan rahmet diliyor, Türk Silahlı Kuvvetlerimizin ve aziz milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı en içten duygularımla tebrik ediyorum."

Kaynak:Haber Kaynağı