"3. Yüksek İnsani Değerler Ödülleri" sahiplerini buldu

"3. Yüksek İnsani Değerler Ödülleri" sahiplerini buldu

Prof. Dr. Özcan Köknel, Prof. Dr. Gökhan Hotamışlıgil, Prof. Dr. İhsan Süreyya Sırma, Prof. Dr. Colin Turner, Nuri Pakdil, Ampute Milli Takımı ve Hülya Koçyiğit, ödüle değer bulundu

İSTANBUL (AA) - Üsküdar Üniversitesinin "3. Yüksek İnsani Değerler Ödülleri" sahiplerini buldu.

Üsküdar Üniversitesi'nce geleneksel hale getirilerek her yıl verilen Yüksek İnsani Değerler Ödülleri'ne bu yıl, Prof. Dr. Özcan Köknel, Prof. Dr. Gökhan Hotamışlıgil, Prof. Dr. İhsan Süreyya Sırma, Prof. Dr. Colin Turner, Nuri Pakdil, Ampute Milli Takımı ve Hülya Koçyiğit layık görüldü.

Üsküdar Üniversitesi Altunizade Yerleşkesi Nermin Tarhan Konferans Salonunda gerçekleştirilen ödül töreninde konuşan Üsküdar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nevzat Tarhan, geleneksel hale gelen bu ödüller ile toplumsal değerleri ön plana çıkarmayı amaçladıklarını söyledi.

Dünya genelinde değer aşınması yaşandığını anlatan Tarhan, şunları söyledi:

"Bu değerler aşınması sonucunda insanlığın refah seviyesi yükseldiği halde, mutluluk seviyesi yükselmiyor. Toplumsal barış gelişmiyor. Çocukların gelişme biçimine baktığımızda insani değerler konusunda özensiz yetiştirildiğini görüyoruz. İnsanlık tarihindeki birçok küresel barışı etkileme olaylarına baktığımızda siyasetçiler arasındaki insani değerlerin önemsenmemesini ortaya çıkarıyoruz. Kapitalist sistemin en çok yücelttiği para ve güç. Bunun değer olduğu bir toplumda zayıflar ezilir, gelir dağılımı adaletsiz olur ve acımasızlık artar. Böyle bir ortamda değerler, güçlünün ve zenginin istediği gibi tanımlanmış olur. Ezilen, zayıf olanlar mağdur duruma düşer. Böyle durumlarda insani değerleri yaşatmak ve bu değerleri ön plana çıkarmak gerekiyor."

-Ödüller takdim edildi

Eserleri ve çalışmaları ile yetiştirdiği öğrencilerde adalet ve hakkaniyet duygularının yerleşmesindeki üstün gayreti, rol model olması, ayrıca İslam tarih ve kültürüne katkıları dolayısıyla ödüle layık bulunan Prof. Dr. İhsan Süreyya Sırma'ya ödülünü, Prof. Dr. Nevzat Tarhan, takdim etti.

Sağlık bilimleri alanındaki bilimsel araştırmaları ve keşifleri ile bilim dünyası için rol model olması sebebiyle ödüle değer bulunan Prof. Dr. Gökhan Hotamışlıgil'in ödülü de yurt dışında bulunması nedeniyle Sabri Ülker Gıda Araştırmaları Enstitüsü Vakfı Genel Müdürü Begüm Mutuş'a, Prof. Dr. Muhsin Konuk tarafından verildi.

Engelli olmanın üretkenliğe engel olmadığını göstermeleri, cesaret, gayret, ümit ve işbirliği ruhu ile dünya çapında özgün ve yaygın etki ortaya çıkararak rol model olmaları, ampute futbol branşında ülkeyi en üst düzeyde temsil ederek, engellerin bedende kalmadığını göstermeleri dolayısıyla Ampute Futbol Milli Takımı da ödüle değer bulundu. Kamp programı nedeniyle törene katılamayan takım adına ödülü, Federasyon Yönetim Kurulu Üyesi Oğuz Cerik aldı.

Milli değerlerin yeniden inşasında ve iyi insan olma yolunda edebiyat çalışmalarıyla fütüvvet ahlakının yaygınlaşmasındaki özgün değeri ve yaygın etkisi, çalışmalarıyla insani değerleri genç kuşaklara aktarmadaki hizmeti, Türk edebiyatının yanı sıra eğitim ve kültürel hayatına katkı sunması dolayısıyla ödüle layık görülen Nuri Pakdil de rahatsızlığı nedeniyle törene katılamadı. Pakdil'in ödülü, Necip Evlice'ye takdim edildi.

Meslek alanındaki eserleri, çalışmaları, toplum ve birey ruh sağlığında koruyucu, önleyici sağlık hizmetleri dolayısıyla ödüle layık görülen Prof. Dr. Özcan Köknel, rahatsızlığı nedeniyle törene katılamadı. Köknel, törene gönderdiği videoda, kendisini ödüle layık gören Üsküdar Üniversitesi'ne teşekkür etti.

Kitapları, bilimsel ve popüler çalışmaları ile genelde Batı’da, özelde ise İngiltere'de İslam'ın ve Müslümanların doğru olarak anlaşılması için yaptığı katkılar, ayrıca Müslüman ülkelerde katıldığı etkinliklerle kültürlerarası yakınlaşmaya vesile olması sebebiyle Prof. Dr. Colin Turner de ödüle layık görüldü. Törene gelemeyen Colin Turner'in ödülünü, Prof. Dr. İbrahim Özdemir aldı.

Sanatçı Hülya Koçyiğit de toplumu bir arada tutan aile değerlerinin yaşatılmasında örnek yaşamı, toplumun katmanlarını bir arada tutan saygı kültürünün yerleşmesine katkıları, sosyal sorumluluk alanındaki faaliyetleri ve Türk sinema sanatında özgün etkisi sebebiyle ödüle değer bulundu. Koçyiğit, ödülünü, Prof. Dr. Nevzat Tarhan'dan aldı.

Öte yandan Üsküdar Üniversitesi Yüksek İnsani Değer Ödülü'nü alanlar adına Şile'deki Üsküdar Üniversitesi İyilik Ormanı'na birer fidan dikildi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :