"3. Üsküdar Sahaf Festivali"

"3. Üsküdar Sahaf Festivali"

Eski Başbakan Davutoğlu: "Türkiye'nin, hiçbir ülkenin toprağında gözü yoktur. Fakat Musul ve Halep'in kaderini de kesinlikle teröristlerin eline bırakmaz"- "Irak'ın toprak bütünlüğü, bizim için önemlidir ama Türkiye'nin kendi güvenliği ve Irak'ta PKK ve D

İSTANBUL (AA) - Eski Başbakan ve AK Parti Konya Milletvekili Ahmet Davutoğlu, "Türkiye'nin, hiçbir ülkenin toprağında gözü yoktur. Fakat Musul ve Halep'in kaderini de kesinlikle teröristlerin eline bırakmaz." dedi.

Davutoğlu, eşi Sare ve kızı Hacer Davutoğlu ile "3. Üsküdar Sahaf Festivali"ni ziyaret ederek bazı kitaplar satın aldı.

Basın mensuplarına açıklama yapan Davutoğlu, sahaf kültürünün, çok köklü kitap kültürünün ayrılmaz parçası olduğunu ifade ederek, "Son dönemde sahaf kültüründe, yeni teknolojinin kitap alım-satımında kullanılması dolayısıyla ister istemez bir zayıflama olmuştur. Üsküdar Belediyesi'nin inisiyatifi ile sahaf kültürümüzü canlandırmak, ayakta tutmak, bir aşk ile sahaf işini yapan sahaflarımıza bir imkan sağlamak bakımından son derece güzel bir teşebbüs." diye konuştu.

Davutoğlu, kendisinin de çocukluğundan beri bu tür festivalleri kaçırmamış biri olarak bundan istifade etmek istediğini aktararak, "Dünyada iki güzel koku vardır; biri kitap, biri çocuk kokusudur. Çocuklarımızı sahaflara alıştırmak lazım. İnşallah bu, geleneğimizde yaşayacak." dedi.

Musul'daki gelişmeleri de değerlendiren Davutoğlu, "Bu günlerde iki şehrin kaderi, iki ülkenin ve bölgenin kaderini belirleyecek. Birisi Musul, birisi Halep. Musul, bütün unsurlarıyla bizim tarihi mirasımızın uzantısı olan bir şehirdir. Irak'ın bir parçasıdır. Irak'ın toprak bütünlüğü, bizim için önemlidir ama Türkiye'nin kendi güvenliği ve Irak'ta PKK ve DEAŞ terör örgütlerine karşı yapılacak mücadelede, Türkiye'nin yer almasından daha doğal bir durum olamaz. Ayrıca Başika'daki askerlerimiz, uzun müzakereler sonunda oraya gitmiş askerlerimiz. Türkiye'nin, hiçbir ülkenin toprağında gözü yoktur. Fakat Musul ve Halep'in kaderini de kesinlikle teröristlerin eline bırakmaz. Bu bakımdan Başika'daki askerlerimizi yürüttükleri faaliyetler dolayısıyla Allah muhafaza eylesin. Başarılar diliyoruz." ifadelerini kullandı.

Davutoğlu, Dabık'ın, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin desteği ile Özgür Suriye Ordusu'nun eline geçtiğini belirterek, "Böylece DEAŞ terör örgütü çok önemli mevzisini kaybetti. Bu vesileyle de silahlı kuvvetlerimizi ve Özgür Suriye Ordusu'nu tebrik ediyorum. Hem Suriye'de hem de Irak'ta kritik bir eşikten geçilirken bu ülkenin kaderleri belirlenirken Türkiye'nin, Musul ve Halep'le ilgilenmesinden daha doğal bir durum yoktur. Bu, bizim başka ülkenin toprağında gözümüz olduğu anlamına gelmez. Ancak hem kendi güvenliğimiz hem bu ülkelerdeki kardeş halklarımızın geleceği bağlamında bu ilgi devam edecektir. Allah askerlerimize yardım eylesin. Gazaları mübarek olsun." değerlendirmesinde bulundu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :