"3. Uluslararası Yoga Festivali"

"3. Uluslararası Yoga Festivali"

Kazdağları'nda "Coşkuya katıl" temasıyla düzenlenen festivale, Türkiye'nin yanı sıra Rusya, Fransa, Japonya ve ABD gibi ülkelerden 300 kişi katıldı

BALIKESİR (AA) - Uluslararası Yoga Federasyonu ve Yoga Akademisince "Coşkuya katıl" temasıyla Kazdağları'nda düzenlenen "3. Uluslararası Yoga Festivali" sona erdi.

Bir otelde gerçekleşen etkinlikte, Türkiye'nin yanı sıra Rusya, Fransa, Japonya ve ABD gibi ülkelerden yaklaşık 300 kişi yer aldı. Festivalde katılanlar, iki gün boyunca kök çakra, pelvis çakra, karın çakra ve göğüs çakrası gibi özel teknikleri uyguladı.

Uluslararası Yoga Federasyonu Başkanı Akif Manaf, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bu tür etkinlikleri dünyanın ve Türkiye'nin çeşitli yerlerinde gerçekleştirdiklerini söyledi. Manaf, şöyle konuştu:

"Kazdağları uluslararası arenada bilinen çok güzel bir yerdir. Yoga ve festival için güzel bir yerdir ve üçüncü kez buradayız. Dünyanın dört tarafından insanlar bu festivallere gelip katılıyor. Etkinliklerde özel ve değişik teknikler uyguluyoruz. Özellikle Çakra teknikleri insan vücudunda mevcut olan enerji merkezleridir. Bu enerji merkezlerini özel seçilmiş tekniklerle çalıştırıyoruz, arındırıyoruz. Yoga ile Türkiye turizmine de katkıda bulunuyoruz."

- "Her çalışmada daha büyük bir farkındalığa ulaşıyorum"

Rusya'dan gelen Svetlana Stolianchuk da üçüncü kez bu festivale katıldığını dile getirdi.

Yoganın sağlığına iyi geldiğini ve vücudunu da iyi hissettiğini vurgulayan Stolianchuk, "Bir disiplin gibi geliyor bana bu çalışmalar. Her çalışmada daha büyük bir farkındalığa ulaşıyorum. Uygulanan tekniklerde vücudumu ve nefesimi eş zamanlı çalıştırabiliyorum. İlk bakışta kolay gibi ama gün içinde kendine bir, bir buçuk saat zaman ayırıp, kendi özüne odaklanmak aslında çok da kolay bir şey değil ama buna zaman ayırmamız gerekiyor." dedi.

Benjamin Waeterloos ise bu festivale katılmak için ülkesi Fransa'daki mutfak eğitimini yarıda bıraktığını ifade etti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :