3. Frankfurt Türk Tiyatro Festivali

3. Frankfurt Türk Tiyatro Festivali

Türkiye’nin Frankfurt Başkonsolosu Çelik:-"Frankfurt Türk Tiyatro Festivali, çok geleneksel bir festival olarak Frankfurt’un ve aynı zamanda Rüsselsheim’ın kültürel hayatına bir zenginlik katıyor"

FRANKFURT (AA) - Türkiye’nin Frankfurt Başkonsolosu Mustafa Çelik, Frankfurt Türk Tiyatro Festivali’nin çok geleneksel bir festival olarak Frankfurt’un ve Rüsselsheim’ın kültürel hayatına bir zenginlik kattığını belirterek, "Vatandaşlarımızın bu ülkede oluşturduğu eserlerle topluma nasıl katkı sağladıklarını burada en güzel şekilde görüyoruz." dedi.

Çelik, 3. Frankfurt Türk Tiyatro Festivali kapsamında Türkiye'den gelen konuklar ve Tiyatro Frankfurt ekibi için başkonsolosluk ikametgahında bir resepsiyon düzenledii. Resepsiyon sonrası basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Çelik, bu etkinliğin çok geleneksel bir festival olarak Frankfurt’un ve aynı zamanda Rüsselsheim’ın kültürel hayatına bir zenginlik kattığını söyledi. Türk vatandaşlarının Alman toplumuna katkı sağladığına dikkati çeken Çelik, "Vatandaşlarımızın bu ülkede oluşturduğu eserlerle topluma nasıl katkı sağladıklarını burada en güzel şekilde görüyoruz. Bizim için de büyük bir şans burada birkaç gün Türk tiyatrosunu en güzel şekilde yaşama şansı buluyoruz." diye konuştu.

Çelik ayrıca, tiyatro gibi kültürel faaliyetlerin Türkçe'ye katkı sağlaması açısından da önem taşıdığını sözlerine ekledi.
Resepsiyona Türkiye’nin Frankfurt Konsolosu Özkan Durmaz, tiyatro sanatçıları Haldun Dormen, Behzat Uygur, Süheyl Uygur, Tiyatro Frankfurt Genel Sanat Yönetmeni Kamil Kellecioğlu, sahnelenen oyunlarda görev alan tiyatro oyuncuları ve iş dünyasından çok sayıda konuk katıldı.

Frankfurt'ta "İmparatorluk Kuranlar" oyunuyla başlayan festival, Rüsselsheim kentindeki tiyatro salonunda sahnelenecek "Marko Paşa", "İkinci Bölüm", "Ben ve Sen" ve "Neşe Dert Aşk" gibi oyunlarla 30 Mayıs’a kadar devam edecek.

3. Frankfurt Türk Tiyatro Festivali

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :