3 DÖNEMLİKLERE YENİ BİRİM KURULUYOR...

3 DÖNEMLİKLERE YENİ BİRİM KURULUYOR...

(Üç dönem ilkesi) Bu ilkenin yanlışlığı doğruluğu üzerine hala tartışabiliriz. Ama tartışamayacağımız bir tek şey var. Üç dönemini tamamlayan arkadaşlarımızın dava sadakatini tartışmayız,

ANKARA (AA) - Başbakan Ahmet Davutoğlu, AK Parti'nin üç dönem ilkesiyle ilgili "Bu ilkenin yanlışlığı doğruluğu üzerine hala tartışabiliriz. Ama tartışamayacağımız bir tek şey var. Üç dönemini tamamlayan arkadaşlarımızın dava sadakatini tartışmayız, tartıştırtmayız" dedi.

Davutoğlu, AK Parti'nin 24. Dönem Milletvekilleri ve eşleriyle JW Marriott Otel'de akşam yemeğinde bir araya geldi.

"Grupta da zikrettim. Yine bir çok vesileyle zikrettim. Aday tanıtımlarında da zikrettim. Biz, bu dava arkadaşlarımızın her birini birer demokrasi kahramanı olarak görüyoruz" diyen Davutoğlu, 2015 Haziran'ında görevlerinin devam etmeyeceğini bildiklerini ve birilerinin yaptığı gibi "hesabi" davranmadıklarını kaydetti.

Gelecek dönemlerde de bu uygulamanın devam edeceğini vurgulayan Davutoğlu, sadece Türk siyasi tarihine değil, dünya siyasi tarihine de demokrasi tarihine de örnek bir uygulamayı hayata geçiren demokrasi abideleri olarak geçeceklerini kaydetti.

Davutoğlu, bu ilke koyulurken kurucular arasında çok tartışmalar yapıldığına emin olduğunu belirterek, "Bu ilkenin yanlışlığı doğruluğu üzerine hala tartışabiliriz. Ama tartışamayacağımız bir tek şey var. Üç dönemini tamamlayan arkadaşlarımızın dava sadakatini tartışmayız, tartıştırtmayız" dedi. 

Davutoğlu şunları söyledi:

"Onlar sadece milletvekilliği dönemindeki, yani Meclis'teki görevleri itibariyle üç dönemi tamamladılar. Genel Merkezde her an görev alabilirler. Her türlü faaliyetin içinde olabilirler. İllerde, diğer çalışmalarda, her kademede görev alabilirler. Ama son MYK toplantısında da arkadaşlarla konuştuk, ben bunu kendimin de bir talebi olarak, siyaset de bu anlamda zikrederek söylüyorum. Siyaset aynı zamanda bir okuldur. Gördüğümüz ve tecrübe ettiğimiz kadarıyla. Hen gün yeni bir şeyler öğreniyoruz. Her gün yeni bir şeyle öğretiyoruz. Hep beraber, birlikte öğreniyoruz. O bakımdan uygun görmeleri halinde, özellikle kıdem bakımından çok önemli görevler de üstlenmiş, üç dönemi bitiren dostlarımızı, arkadaşlarımızı, parti içi özellikle de yeni milletvekillerimizin oryantasyonu da dahil olmak üzere bir anlamda iç hizmet eğitimi gibi tecrübelerinden istifade etmek üzere bir göreve davet edeceğiz. Taa ki tekrar tekrar Amerika keşfedilmesin, bir gelenek kendini yeniden üreterek gelecek nesillere intikal edebilsin. Bunun için başlı başına genel merkezde bir siyasi tecrübe aktarımı birimi oluşturmayı düşünüyoruz."

Yeni dönemdeki milletvekili adaylarının tecrübeli siyasetçilerin tavsiyelerine ihtiyaçları olduğunu vurgulayan Davutoğlu, genç nesil siyasetçilere güzel bir örnek ve tecrübe aktarımı için genel merkezde ve gerekirse illerde eğitim faaliyetleri yaparak, siyasi kültürün derinleşmesine, ahlaki olgunluğun kadrolara yayılma konusunda destek talep edeceklerini kaydetti.

- "Bizde 'liste dışı kalmak' diye bir şey olmaz" - 

"24. Dönemde milletvekili olup da bu dönemde, 25. Dönemde, bir süre, bir teneffüs yapmak üzere, başka görevler almak üzere ara veren arkadaşlar için söylüyorum, dikkat edin 'liste dışı kalmak' diye bir tabiri ben bizim siyasi kültürümüze yakıştırmıyorum" diyen Davutoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bizde liste dışı kalmak diye bir şey olmaz, biz de gönül içre olmak var. Gönlümüzde yazılı olan, kağıt üzere yazılı olmasa da her zaman yeri bakidir. Kağıt üzerinde yazılı olsa da bu ortak grup ruhunun, şahsi manevinin gönlünden düşmüş olanlarsa bir kıymet ifade etmezler. Onun için 24. Dönem milletvekillerimizden olup da, 25. Dönemde Meclis'te aramızda olmayacak ama her an siyasi mücadelede aramızda ve omuz omuza olacağımız arkadaşlarımıza da seslenmek istiyorum. Bu dönemde enerjinizi, şevkinizi, gayretinizi önce 7 Haziran seçimlerinin kazanılmasına daha sonra da 7 Haziran seçimleri sonrasında yine bu kutlu yürüyüşte en önde bulunmaya davet ediyorum. Bundan tereddüttüm de yok. Ben, bu dergaha düzgün odun taşımış olan, bir anlamda bu çağrılara kulak vermiş olarak, bu kervana katılan hiçbir arkadaşımın şevkinin kırılacağını düşünmüyorum. Bizler, CHP, MHP, HDP ya da diğer partiler gibi partiler değiliz. Hepimiz biliriz ki AK Parti konjonktürel bir parti değil, AK Parti büyük tarihi yürüyüşün bugünkü yansıması."

Önceki dönemlerde ki milletvekillerinin bu dönemde tekrar listede olduğunu belirten Davutoğlu, "İnşallah 24. dönemde ara vermiş olan arkadaşlarımız 26. dönemde tekrar listelerde bir çoğu yerlerini alacaklar. Bu arada tabi hepimizin geçmekte olduğu sınavdan hep beraber geçeceğiz ve bu demokrasi sınavını vermeye hepimiz kadir oluruz" değerlendirmesinde bulundu.

"Ben orta okulda okurken ki yaşımız yarım asrı geçti, TBMM'de olup da hala TBMM'nin kapısında olmaya çalışan milletvekilleri var. Tahmin edersiniz, başka partilerin içinde" diyen Davutoğlu, süreklilik içinde bir yenilenme sağlanabilirse ancak o zaman siyasi partilerin yaşayan uzuvlara dönüşebileceğini kaydetti.

Davutoğlu, "O anlamda 3 dönemde bir hayatiyet emaresidir. 3 dönem sonrasında tekrar geri gelindiğinde o yenilenme de o hayatiyetin yansımasıdır. Dolayısıyla birbirimize gönül olarak bağlanmış bir ekip, bir aile olarak liste diye bir kavram yok, aksine yol arkadaşlığı var. Yol arkadaşlığının istasyonu değişir, kervansarayı değişir ama yol arkadaşlığının mahiyeti değişmez" dedi.

- "Ensar ile muhacir kardeşliği" -

25. Dönemde birlikte olacağı milletvekilleri adaylarına da seslenerek, "Yapmanız gereken ilk şey, 24. Dönemde beraber olduğunuz her bir arkadaşımızı, ensar ile muhacirin kardeş olması gibi, böyle bir kardeşlikle irtibatınızı korumanız ve onlarla birlikte, onları da istişarelerinizin bir parçası haline getirerek bu siyasi ortak akıl yürütme faaliyetini daha ileri bir aşamaya taşımamız" diyen Davutoğlu, sözlerini şöyle tamamladı:

"Tabi 25. dönemde aramıza yeni katılacak arkadaşlarımız olacak, onlarla 24. dönem arasında bir köprü olmak, bu güzel siyasi kültürü 25. dönemde yeni katılan arkadaşlarımıza aktarmakta 24. dönem milletvekillerimizin asli görevi. Hayat belli bir çizgi içinde akıyor, tarih akıyor. Tarihi akışı yönetebilmek için önce kendi hayat akışımızı yönetebilmemiz lazım. Kendi hayat akışımız da AK Parti'nin siyasi hayat akışı. O çerçevede 24. dönem milletvekillerimiz bu görevi büyük bir onurla ifa ettiler. Biz de 2 gün önce yaptığımız aday tanıtım toplantısıyla, orada ilan ettiğimiz yeni Türkiye sözleşmesiyle, orada dağıttığımız, ilan ettiğimiz seçim beyannamemizde, inşallah önümüzdeki günlerde her bir konuyla ilgili çıkaracağımız fasiküller ve projelerle milletimizin tekrar huzurundayız. Allah utandırmasın. İnşallah 7 Haziran günü 22, 23, 24. dönemden sonra yeni ve altın bir dönem, sınavlarla dolu belki ama vakar ile grur ile takip edeceğimiz 25. Dönemi karşılamak, selamlamak, bir iktidar olarak selamlamak hepimize nasip olur. Nice dönemlere, bizden sonraki nesillerin de devam edeceği, asırlar sürecek olan, belki adları değişecek bu dönemlerin ama davaya katkıda bulunan isimlerin hiçbir zaman tarihten silinmediği nice dönemlere biz ve bizden sonraki nesiller gelecek. Makam ve mevkinin geçici olduğunu gösteren bütün arkadaşlarıma, hesabın ve hesabiliğin bizim dünyamızda yeri olmadığını gösteren bütün kardeşlerime, sizlere ve eşlerinize bir kez daha teşekkürü bir borç biliyorum. Allah bu birliğimizi daim eylesin. 7 Haziran'a kadar birlikte omuz omuza yeni bir zafere imza atmayı bize nasip eylesin. Bu topluluk içine kim ne surette olursa olsun nifak sokmak isteyenlere fırsat vermesin."

(Bitti)

Davutoğlu, Ak Parti Milletvekilleriyle Bir Araya Geldi

Davutoğlu, Ak Parti Milletvekilleriyle Bir Araya Geldi

Kaynak:Haber Kaynağı