3. Bozcaada Uluslararası Ekolojik Belgesel Festivali

3. Bozcaada Uluslararası Ekolojik Belgesel Festivali

Büyük ödüle Ambo'nun "İyi Şeyler Bekler" eseri layık görülürken, ikinciliği Domenig'in "Güneşin Düştüğü Gün", üçüncülüğü ise Wiik'in "Endişe İçin Kelime Yok" adlı belgeselleri kazandı

ÇANAKKALE (AA) - Çanakkale'nin Bozcaada ilçesinde düzenlenen "3. Uluslararası Ekolojik Belgesel Festivali"nde dereceye giren eserler belli oldu.

Festival Yönetmeni Petra Holzer Özgüven, İlçe Halk Eğitim Merkezi'ndeki ödül töreninde, ekolojiyi ele alan belgesel festivalinin üçüncüsünü gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Belgesel festivalinin adanın ayrılmaz parçası olmasını dilediğini belirten Özgüven, "Tüm destekçilerimize, katılımcılara, çalışanlarımıza, Bozcaadalılara ve uzaktan gelenlere şükranlarımızı sunuyoruz. Umarım dayanışmayı ve umudu canlı tutarak birçok film daha yapılır." dedi.

Vali Yardımcısı Bekir Sıtkı Dağ ise çok iyi bir televizyon seyircisi olmadığını ancak izlediğinde belgeselleri tercih ettiğini anlattı.

Festivalde, canlıların çok zor hayat koşullarında büyük işleri başardığını izlediklerini dile getiren Dağ, şunları kaydetti:

"Bana göre böyle bir etkinlik, içinde hem çevre hem belgesel hem de sinema sektörü olacak, değerli izleyiciler, jüri, çevreciler, sanatsever ve sinemaseverler olacak, Bozcada böyle bir etkinliği kendi cüssesinin çok ötesine taşıdı. Belediye Başkanımıza ve bu etkinliğin gerçekleşmesinde emeği geçen tüm sanatseverlere çok teşekkür ediyorum."

Bozcaada Belediye Başkanı Hakan Can Yılmaz da küçücük adada çok büyük etkileri olan bir festival gerçekleştirdiklerini belirterek, emeği geçenlere teşekkür etti.

Konuşmaların ardından festivalde çeşitli kategorilerde ödül alan eserlerin sahiplerine ödülleri ve hediyeleri takdim edildi.

- "İyi Şeyler Bekler" büyük ödülün sahibi oldu

Jüri üyelerinin değerlendirmesi sonucu, büyük ödülü Phie Ambo'nun "İyi Şeyler Bekler" adlı eseri aldı. Aya Domenig'in "Güneşin Düştüğü Gün" eseri ikinci, Runar Jarle Wiik'in "Endişe için Kelime Yok" eseri ise üçüncü seçildi.

Mansiyon ödülleri, Metin Kaya'nın "Soluk" ve Ernesto Cabellos'un "Gölün Kızı"na verildi. Gaia ödüllerine ise "Arlette: Cesaret Bir Kastır" ile Zeynep Altay'ın yönetmenliğini yaptığı "Kıllıt" isimli belgeseller layık görüldü.

Birinci olan filmin gösteriminin de yapıldığı törene, CHP Çanakkale milletvekilleri Muharrem Erkek ve Bülent Öz, Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Geyikli Belediye Başkanı Ercan Yılmaz, festivali koordinatörü Ethem Özgüven, festival düzenleme komitesi üyeleri, yönetmenler ve sinemaseverler katıldı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :