"3. Bilim Şenliği"

"3. Bilim Şenliği"

Özel Fenerbahçe Eği̇ti̇m Kurumları'nın düzenlediği etkinlik Ataşehir'deki yerleşkede başladı

İSTANBUL (AA) - Özel Fenerbahçe Eği̇ti̇m Kurumları'nın düzenlediği ''3. Bilim Şenliği'' başladı.

Kurumun Ataşehir'deki yerleşkesinde gerçekleştirilen açılışta konuşan Fenerbahçe Koleji Genel Müdürü Adnan Ersan, ''Çocuklarımızın araştırmacı ruhunu ortaya çıkarmak için bilim şenliğimizin üçüncüsünü yapıyoruz.'' dedi.

Okullarında öğrencilerin nelerle uğraştıklarını sergilediklerini aktaran Ersan, ''Gençler kişisel gelişim ve ruhsal gelişimleri için çok önemli çalışmaları sergiliyorlar. Okulumuzda öğrencilerimizin akademik gelişimi kadar ruhsal gelişimlerine de önem veriyoruz. Atatürk'ün istediği Türk gençliği bu. Araştıran, sorgulayan gençliğe elimizden gelen imkanları sunuyoruz.'' ifadelerini kullandı.

Fen Bilimleri Bölüm Başkanı Şule Hacıağaoğlu da, ''Biz Fenerbahçe Eğitim Kurumları olarak spor aktivitelerinde olduğu gibi bilim yarışmalarında da aynı disiplin ve çalışma gayretindeyiz. Fen-Matematik ekibi olarak her eğitim öğretim yılında tüm branşlarda birçok proje hazırlayıp, ulusal ve uluslararası yarışmalara katılmaktayız. Uluslararası Aziz Sancar Bilim Olimpiyatı'na 4 proje ile katılıp 875 çalışma arasında iki tanesiyle finale kalma başarısını gösterdik. Düzenlediğimiz şenliklerle öğrencilerimizin başarılarına başarı katacağız.'' şeklinde konuştu.

Etkinlikte öğrenciler ve öğretmenlerin yarışmalarda dereceye giren projelerinin yanı sıra çeşitli deneysel projeler sergilendi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :