3. Balkan Özel Gereksinimli Çocuklar Spor Oyunları'na Doğru

3. Balkan Özel Gereksinimli Çocuklar Spor Oyunları'na Doğru

Türkiye, Yunanistan, Bulgaristan, Kosova, Makedonya, Bosna Hersek, Slovenya, Sırbistan ve Arnavutluk'tan 558 özel gereksinimli sporcunun katılacağı oyunlar, 11-13 Mayıs'ta Edirne'de yapılacak- TÜ Rektörü Prof. Dr. Yörük:- "Onarıcı ve vicdanı konuda ülkemi

EDİRNE (AA) - Türkiye, Yunanistan, Bulgaristan, Kosova, Makedonya, Bosna Hersek, Slovenya, Sırbistan ve Arnavutluk'tan 558 özel gereksinimli sporcunun katılacağı 3. Balkan Özel Gereksinimli Çocuklar Spor Oyunları, 11-13 Mayıs'ta Edirne'de yapılacak.

Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yener Yörük, üniversitenin sosyal tesislerinde düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, oyunların Başbakanlık Kültür ve Tanıtma Fonu Temsilciliği tarafından desteklendiğini söyledi.

Dışişleri Bakanlığı Edirne Temsilciliği ve Edirne Valiliği'nin de oyunları desteklediğini belirten Yörük, "Marmara Bölgesi'nden 5 il katılım sağlayacak. Sporcular atletizm, basketbol, goalbol, bocce, yüzme ve dans branşlarında yarışacaklar. Balkan ülkelerinden 108, Marmara Bölgesi'ndeki 5 ilden de 450 sporcunun katılımı ile toplam 558 sporcu ve antrenörün katılımını bekliyoruz" diye konuştu.

Oyunların hem bilimsel hemde spor yönünden önemli uluslararası bir etkinlik olduğunu anlatan Yörük, şöyle devam etti:

"Kültürümüz ve medeniyetimizde yüzyıllardır tamamen onarıcı adımlar atıldı. Onarıcı ve vicdanı konuda ülkemizin ne kadar şefkatli olduğunu bütün Balkan coğrafyasını kucakladığını göstereceğiz. Tedavisi zor olan bu çocuklarımıza yönelik tedavi yöntemlerini de bu şekilde ortaya koymuş olacağız."

Dışişleri Bakanlığı Edirne Temsilcisi Büyükelçi Ahmet Murat Yörük de Balkan ülkeleriyle birçok konuda iş birliği yaptıklarını ve çocuklara yönelik düzenlenecek oyunların ilişkilere olumlu katkılar sunacağını söyledi.

TÜ İnterdisipliner Engeli Çalışmaları Anabilim Dalı ile Zihin ve Hareket Özürlü Çocukları Koruma Derneği Başkanı Prof. Dr. Yeşim Fazlıoğlu ise çeşitli yarışmalar düzenlenecek etkinlikleri kentte ve Türkiye'de yaşayan  özel gereksinimli çocukların izleyebileceğini kaydetti.

Fazlıoğlu, oyunların çocukların gelişimine katkıda bulunacağını dile getirdi.

Kaynak:Haber Kaynağı