3 Aralık Dünya Engelliler Günü'ne doğru

3 Aralık Dünya Engelliler Günü'ne doğru

- Eskişehir Valisi Azmi Çelik, "3 Aralık Dünya Engelliler Günü" dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

 Eskişehir Valisi Azmi Çelik, "3 Aralık Dünya Engelliler Günü" dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Çelik, mesajında, Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Komisyonunca Dünya Engelliler Günü olarak kabul edilen ve her ülkede olduğu gibi Türkiye'de de kutlanan 3 Aralık tarihi, başta anayasa olmak üzere çeşitli yasalarla güvence altına alınmayası için farkındalık yaratan bir gün olduğunu kaydetti.

Engellilerin hayatın her alanında kimseye muhtaç olmadan, hayatlarını sürdürebilmeleri en temel insani hak olduğunu vurgulayan Çelik, şunları belirtti:

"Huzurlu ve güvenli bir toplum oluşturmanın yolu, engelli vatandaşlarımızın toplumun ayrılmaz birer parçası haline getirilmesiyle mümkündür. Engellilik, sosyal hayatı engelleyen bir kusur değil, desteklenmesi gereken bir durumdur. Her fırsatta onları sevgi ve anlayışla kucaklayarak eşit ve değerli vatandaşlar olduklarını göstermeli ve bunu içtenlikle hissettirmeliyiz. Bu, insanlık borcumuzun yanı sıra, çağdaş toplum, sosyal devlet anlayışı ve vicdanı sorumluluğumuzun en önemli gereğidir."

- AÜ Rektörü Prof Dr. Gündoğan

Anadolu Üniversitesi (AÜ) Rektörü Prof. Dr. Naci Gündoğan, "3 Aralık Dünya Engelliler Günü" dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Gündoğan, mesajında şu ifadelere yer verdi:

"Engelli vatandaşlarımızın sanat ve spor alanlarında, iş yaşamında, fikir ve siyaset dünyasında elde ettikleri başarılar göğsümüzü kabartmaktadır. Biz de Anadolu Üniversitesi olarak, onların bu başarılarına katkı sunmak, onlar için dünyayı daha yaşanabilir kılmak ve eğitim imkanlarından eşit bir biçimde yararlanabilmelerini sağlamak amacıyla bütün olanaklarımızı seferber ederek olanca gayretimizle çalışmakta ve bu konudaki kararlılığımızı vurgulamaktayız. 3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nün bu farkındalığı yaygınlaştırarak toplumsal duyarlılığın artmasına vesile olmasını temenni ediyorum."

- Tepebaşı Belediye Başkanı Ataç

Eskişehir merkez Tepebaşı İlçe Belediye Başkanı Ahmet Ataç, "3 Aralık Dünya Engelliler Günü" nedeniyle mesaj yayımladı.

Ataç, mesajında, yaşamın her alanında engelli bireylerin toplumda yer alabilmesi, ayrım olmaksızın fırsat eşitliğinden yararlanması ve haklarının korunmasının geleceğe güvenle bakmanın temel şartlarından olduğunu bildirdi.

Engellilerin hayatın her alanında desteklenmesi gerektiğini vurgulayan Ataç, şunları belirtti:

"Engelli olmalarına rağmen, yaşamlarında engelleri aşarak, başarılara imza atan, bilim insanlarının, siyasetçilerin, sanatçıların, sporcuların örnekleriyle dolu olduğunu görüyoruz. Bu örnekler diğer engelli bireyleri cesaretlendirmeli ve hayata bakışlarını değiştirmelidir. Sağlıklı insanların da birer engelli adayı olabileceğini unutmamalıyız. Bu duygu ve düşüncelerle, engelli kardeşlerimin yaşamlarının her alanında engellerin olmadığı bir dünya diliyorum."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :