3 Aralık Dünya Engelliler Günü

3 Aralık Dünya Engelliler Günü

İstanbul Valisi Şahin:- "Engelli vatandaşlarımız, kimseden bir ihsan, yardım beklentisine girmeden, doğuştan gelen haklarını sonuna kadar kullanma salahiyetine sahiptir. Temel hak ve hürriyetlerden, mevcut imkan ve fırsatlardan tam ve eşit şekilde yararla

İSTANBUL (AA) - İstanbul Valisi Vasip Şahin, engelli vatandaşların, kimseden bir ihsan, yardım beklentisine girmeden, doğuştan gelen haklarını sonuna kadar kullanma salahiyetine sahip olduğunu, temel hak ve hürriyetlerden, mevcut imkan ve fırsatlardan tam ve eşit şekilde yararlanmaları, sosyal hayata etkin bir şekilde katılmalarının devletin ve toplumun en önemli görev ve sorumluluklarından olduğunu belirtti.

Şahin, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla yayımladığı mesajda, toplumda engelli olup olmadığına bakılmaksızın her bireyin yasalarla belirlenen temel hak ve hürriyetlerden eşit biçimde yararlanma hakkına sahip olduğunu vurguladı.

Engelli vatandaşları ötekileştirip, toplumdan tecrit etmek yerine her alanda ve her vesileyle sosyal hayata dahil etmek gerektiğine işaret eden Şahin, şunları kaydetti:

"Her birimizin bir engelli adayı olduğu şuuruyla hareket etmemiz, engelli bireylerin hissiyatını ve karşılaşmaları muhtemel sıkıntıları anlamamıza ve bir arada yaşamanın gerektirdiği mesuliyetleri yerine getirmemize vesile olacaktır. Bununla birlikte engelli vatandaşlarımızın çalışma hayatı, eğitim, sağlık ve sosyal haklardan eksiksiz yararlanmaları hususları devletimizin de en önemli hedeflerindendir. Son yıllarda engellilere yönelik çıkarılan yasalarla uygulamaya konulan bakım ve rehabilitasyon hizmetleri, evde bakım hizmetleri, danışmanlık ve destek hizmetleri ve benzeri hizmetler hızla artmaktadır. Engelli vatandaşlarımız, kimseden bir ihsan, yardım beklentisine girmeden, doğuştan gelen haklarını sonuna kadar kullanma salahiyetine sahiptir. Temel hak ve hürriyetlerden, mevcut imkan ve fırsatlardan tam ve eşit şekilde yararlanmaları, sosyal hayata etkin bir şekilde katılmaları devletimizin ve toplumumuzun en mühim görev ve sorumluluklarındandır."

Şahin, toplumsal bilinç, yardımlaşma, dayanışma ve empati kurma düzeyinin yükselmesiyle, engellilerin hayat standartlarının daha da yükseleceğini belirterek, "Ülkemizdeki ve dünyadaki engelli insanlara karşı bu hassasiyet ve farkındalıkların artmasına vesile olması dileğiyle 3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nü kutluyor, tüm engelli vatandaşlarımıza sevgi ve saygılarımı sunuyorum.​" ifadesini kullandı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :