3 Aralık Dünya Engelliler Günü

3 Aralık Dünya Engelliler Günü

Saadet Partisi Genel Başkanı Karamollaoğlu:- "Anayasamızın emrettiği sosyal devlet anlayışı, engelli vatandaşlarımızı hayatın bütün alanlarına etkin ve üretken bireyler olarak katabildiği ölçüde gerçek manasını bulmuş olacaktır"

ANKARA (AA) - Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, "Anayasamızın emrettiği sosyal devlet anlayışı, engelli vatandaşlarımızı hayatın bütün alanlarına etkin ve üretken bireyler olarak katabildiği ölçüde gerçek manasını bulmuş olacaktır." değerlendirmesinde bulundu.

Karamollaoğlu, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, bir ülkenin gelişmişlik düzeyinin en önemli göstergelerinden birinin, engelli vatandaşlarına sağladığı fiziki ve sosyal imkanlar olduğunu belirtti.

Karamollaoğlu, "Anayasamızın emrettiği sosyal devlet anlayışı, engelli vatandaşlarımızı hayatın bütün alanlarına etkin ve üretken bireyler olarak katabildiği ölçüde gerçek manasını bulmuş olacaktır." ifadesini kullandı.

Türkiye'deki engelli nüfusunun, toplam nüfusun yaklaşık yüzde 12'sine karşılık geldiğini anımsatan Karamollaoğlu, devletin ve milletin öncelikli görevinin, engelli vatandaşlara insanca yaşam şartları hazırlamak ve karşıya karşıya bulundukları engelleri ortadan kaldırmak olduğunu vurguladı.

Engelli hakları söz konusu olduğunda iki önemli ismi anmadan geçemeyeceğini vurgulayan Karamollaoğlu, bunlardan birinin Sultan Abdulhamid Han, diğerinin ise Necmettin Erbakan olduğunu anımsatarak, şunları kaydetti:

"Abdulhamid Han, Osmanlı devletinde ilk engelliler okulunu açmış ve engelli öğrencilerin eğitimine özel önem vermiştir. 54. hükümetin Başbakanı merhum Necmettin Erbakan ise Başbakanlık Özürlüler İdaresi Başkanlığının kurulması, kamudaki engelli istihdam oranının yüzde 2'den yüzde 3'e çıkarılması, engelli araç ve gereçlerinin gelir durumuna bakılmaksızın Sosyal Dayanışma Fonu'ndan ihtiyaç sahiplerine verilmesi gibi birçok ilke imza atmıştı. Bugün Saadet Partisi olarak bizim de en önemli önceliğimiz, engellilerimizin insanca yaşama şartlarına kavuşturulmasıdır. Bunun için her fırsat ve platformda, bu özel vatandaşlarımızın talep ve beklentilerinin takipçisi olacağımızı belirtiyor, bu vesileyle engelsiz bir Türkiye temennisiyle bütün vatandaşlarımızın 3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nü kutluyorum."




AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :