3 Aralık Dünya Engelliler Günü

3 Aralık Dünya Engelliler Günü

Dünya Engelliler Günü dolayısıyla Edirne toplu taşıma sisteminin başkanlık koltuğuna zihinsel engelli Kaynarca oturdu

EDİRNE (AA) – Edirne Toplu Ulaşım Sistemi (ETUS) Başkanı Hakan Giyik, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla koltuğunu bir günlüğüne engelli personeli Mehmet Kaynarca’ya devretti.

Giyik, ETUS yönetim ofisinde gerçekleşen devir teslimde koltuğunu zihinsel engelli Kaynarca'ya bıraktı. Duraklardaki son durumu kameralardan takip eden Kaynarca, verdiği talimatlarla otobüsleri yoğun bölgelere yönlendirdi.

Engelli bireylerin toplumun bir parçası olduğunu ifade eden Kaynarca, "Engel diye bir şey yoktur. Asıl engel insanların kafasının içindedir" dedi.

Engelli bireylerin eve kapanmamasını isteyen Kaynarca, "Ben ailelere sesleniyorum. Engelli çocukları eve hapsetmeyin. Dışarı çıkıp sosyalleşsinler. ETUS olarak engelliler için ücretsiz biniş kartı çıkardık. İstedikleri yere gidebilirler. Allah’a şükürler olsun elimiz ayağımız tutuyor. Onun için dışarı çıkıp istediğimiz gibi gezelim" diye konuştu.

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan da Kaynarca’yı telefonla arayarak tebrik etti ve görevinde başarılar diledi.

ETUS Başkanı Hakan Giyik ise Kaynarca’nın yaşam dolu bir insan olduğunu belirterek "Mehmet’e bir günlüğüne başkanlığı teklif ettim. Kendisi de hiç tereddüt etmeden 'Evet' cevabını verdi. Mehmet, zaten bizim sigortalı personelimiz. Kendisinden çok memnunuz." dedi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :