"3 Aralık Dünya Engelliler Günü"

"3 Aralık Dünya Engelliler Günü"

Ankara Büyükşehir Belediyesinin 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla düzenlediği "Resim ve El Sanatları Sergisi" açıldı

ANKARA (AA) - Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla düzenlediği, Planet Aile Yaşam Merkezi Engelliler Lokali üyelerinin yaptığı eserlerden oluşan "Resim ve El Sanatları Sergisi" açıldı.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Metro Sanat Galerisi’nde açılan sergide, engellilerin yaptığı yağlı boya resimler, el yapımı kolye, küpe ile değişik takılar bulunuyor.

Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Adnan Şeker, açılış töreninde yaptığı konuşmada, Başkentte engelli vatandaşlar için yapılan hizmetleri anlattı.

Ankara Büyükşehir Belediyesinin, sosyal projeler konusunda dünyada bir numara olduğunu belirten Şeker, belediyenin 30 bin engelli üyesinin bulunduğunu ve bu üyelere özel hizmetler sunulduğunu kaydetti.

Şeker, engellilerin her yıl 7’şer günlük dönemler halinde, Akçay, Akçakoca ve Kesikköprü’deki kamplarda ücretsiz ağırlandığını anımsattı.

Sergi, bir hafta boyunca halkın ziyaretine açık kalacak.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :