3 Aralık Dünya Engeliler Günü

3 Aralık Dünya Engeliler Günü

CHP Genel Başkan Yardımcısı Torun:- "Engellilik, sadece kendilerinin ve ailelerinin yaşadığı bir sağlık sorunu değildir, toplumsal yönü, hepimizi çok yakından ilgilendiren ve bütüncül bir yaklaşımla ele alınması gereken toplumsal bir sorundur"

ANKARA (AA) - CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, engelliliğin toplumsal yönü bulunan, herkesi çok yakından ilgilendiren ve bütüncül bir yaklaşımla ele alınması gereken toplumsal bir sorun olduğunu bildirdi.

Torun, 3 Aralık Dünya Engeliler Günü nedeniyle bir mesaj yayımladı.

Engelli bireyler için yaşamı kolaylaştırmayan, onlarla el ele vermeyen bir toplumda mutluluktan, huzurdan ve uyumdan söz edilemeyeceğini belirten Torun, "İnsanlık görevimizin yanında en önemli toplumsal sorumluluklarımızdan biri de engelli yurttaşlarımıza sahip çıkmak, sorunlarını çözmek, sosyal yaşama katılmalarının önündeki engelleri aşmalarında onların yanında olmaktadır." ifadesini kullandı.

Sosyal devletin gereği olarak yapılan yasal düzenlemelere karşın engellilerin pek çok sıkıntılar yaşadığını savunan Torun, şunları kaydetti:

"Engellilerin başkalarına ihtiyaç duymadan yaşamlarını sürdürebilmelerini, kendilerine yetebilmelerini, üretebilmelerini sağlamak için sağlık, eğitim ve istihdam haklarını güvenceye almak son derece önemlidir. Günlük yaşamlarındaki engellerin ortadan kaldırılmasına yapılacak düzenlemeler onların yoksunluk ve eziklik duymadan yaşamalarını sağlayacaktır. Engelli yurttaşlarımızın geleceğe güvenle bakmasını sağlayarak yaşamalarını sağlamak çağdaş devletin de öncelikli görevidir."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :