29. Uluslararası Tahran Kitap Fuarı

29. Uluslararası Tahran Kitap Fuarı

Kültür ve Turizm Bakanlığı Uzmanı Akkil:- "Tahran kitap fuarındaki ilgiden memnunuz. Özellikle Türkçe ve Türk kültürüne ilgi duyan İranlılar standımızı yoğun şekilde ziyaret ediyor"

TAHRAN (AA) - Kültür ve Turizm Bakanlığı Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürlüğü Uzmanı Osman Akkil, Tahran Kitap Fuarı'ndaki ilgiden memnun olduklarını söyledi.

Başkent Tahran'da 29. Uluslararası Tahran Kitap Fuarı'ndaki Türkiye standında AA muhabirine konuşan Akkil, "Tahran Kitap Fuarı'ndaki ilgiden memnunuz. Özellikle Türkçe ve Türk kültürüne ilgi duyan İranlılar standımızı yoğun bir şekilde ziyaret ediyor." dedi.

Türk kültür, sanat ve edebiyatının yurt dışında tanıtımını yapmak amacıyla bu gibi fuarlara katıldıklarını belirten Akkil, şöyle konuştu:

"Bu yıl da 85 metrekarelik standımızla fuara, bakanlığımıza ait yayınların yanı sıra ülkemizdeki çeşitli yayınevlerinde basılmış roman, deneme, şiir ve hikayelerden klasik ve çağdaş yazarların tanıtıldığı bir sergiyle katılıyoruz. Türk Dil Kurumu, Türk Tarih Kurumu ve Türk Edebiyatının Dışa Açılımı (TEDA) çeviri destek programı kapsamında dünyanın çeşitli ülkelerinde yayınlanmış eserlerden de birer örnek standımızda yer almaktadır."

"Yarın okumak için geç" sloganıyla açılan 29. Uluslararası Tahran Kitap Fuarı'nın kapıları 14 Mayıs'a kadar ziyaretçilere açık olacak.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :