29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'na doğru

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'na doğru

Kiev Büyükelçiliği, Cumhuriyet'in 93. yıl dönümü dolayısıyla resepsiyon düzenledi

KİEV (AA) - Cumhuriyet'in kuruluşunun 93. yıl dönümü, Türkiye'nin Kiev Büyükelçiliğince düzenlenen resepsiyonla kutlandı.

Türkiye'nin Kiev Büyükelçisi Yönet Can Tezel’in ev sahipliğinde, Hilton Otel'de düzenlenen resepsiyona, Ukrayna Başbakan Yardımcısı Hennadii Zubko, geçici işgal edilmiş topraklar ve yerinden edilmiş kişilerden sorumlu Bakan Vadim Çerniş, Gençlik ve Spor Bakanı İgor Zhdanov, Kırım Tatar halkının lideri Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu, Kırım Tatar Milli Meclisi Başkanı Refat Çubarov, diplomatlar, siyasetçiler, sanatçılar, medya kurumlarının yöneticileri ve davetliler katıldı.

Türkiye ve Ukrayna ulusal marşlarının okunduğu resepsiyonda Büyükelçi Tezel, Türkiye-Ukrayna ilişkilerine yönelik kısa bir konuşma yaptıktan sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı vesilesiyle gönderdiği mesajı okudu.

Ukrayna Başbakan Yardımcısı Zubko, Türkiye’nin, en zor zamanda Ukrayna’ya destek verdiğini söyleyerek, 15 Temmuz’da FETÖ'nün darbe girişimi sırasında ülkesinin Türkiye ile birlikte olduğunu belirtti. Zubko, "Aynı Ukrayna halkının bağımsızlığına değer verdiği gibi Türk halkı gerçekten demokrasi değerlerinin ne kadar kıymetli olduğunu yaşanan darbe girişiminden dolayı çok iyi anlıyor. Devlet Başkanı Petro Poroşenko o zor günde Erdoğan’ı ilk arayan liderlerden biriydi." dedi.

Zubko, Türkiye’nin Ukrayna’nın toprak bütünlüğü ve Kırım Tatarları konusundaki tavrına değer verdiklerini bildirdi.

Türkiye ile Ukrayna arasındaki ilişkilerin gelişmekte olmasından duyduğu memnuniyeti de dile getiren Zubko, Türk yatırımcılarının ülkeye gelmesi için kolaylaştırıcı çalışmalar yaptıklarını sözlerine ekledi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :