29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'na doğru

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'na doğru

Kazakistan ve İsveç'te Türkiye Cumhuriyeti'nin 93. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla resepsiyon düzenlendi

ASTANA (AA) - Türkiye’nin Astana ve Stockholm büyükelçiliklerinde Türkiye Cumhuriyeti'nin 93. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla resepsiyon verildi.

Astana'da Büyükelçiliğinde gerçekleştirilen etkinliğe, Türkiye’nin Astana Büyükelçisi Nevzat Uyanık, Kazakistan Yatırım ve Kalkınma Bakanı Jenis Kasımbek, Kazakistan Dışişleri Bakan Yardımcısı Akılbek Kamaldinov, yabancı ülkelerin büyükelçilik temsilcileri ile Türk ve Kazak vatandaşlar katıldı.

Büyükelçi Uyanık, resepsiyonda, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı mesajını okudu.

Uyanık, daha sonra, Türk milletinin ebedi önderi Mustafa Kemal Atatürk’ü, şehitlerini minnet ve şükranla yad ettiklerini belirterek, “Kazakistan’da yaşayan ve bugün burada hazır bulunan bütün vatandaşlarımın da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nı yürekten kutluyorum. Bu yıl Kazakistan bağımsızlığının 25. yıl dönümünü kutlayan Kazak kardeşlerimizin sevincini paylaştığımız için de büyük gurur duyuyoruz.” dedi.

Kamaldinov, Kazakistan hükümeti adına kardeş Türk halkının Cumhuriyet Bayramı'nı tebrik etti ve "Türkiye Kazakistan’ın siyasi ve ekonomik ortağıdır. Bu yıl Kazakistan bağımsızlığının 25. yılını kutlayacak. Kardeş Türkiye’nin bizim egemenliğimizi tanıyan ilk ülke olduğunu unutmuyoruz." ifadesini kullandı.

Konuşmaların ardından Kazakistan’daki Türkiye Günleri etkinliklerine katılan şarkıcılar Çiğdem ve Cem Gürdal konser verirken, etkinlikte Osmanlı saray giysileri de sergilendi.

Katılımcılara Türk mutfağına ait yemek ve tatlı çeşitleri ikram edildi.

- Stockholm'de 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı resepsiyonu

İsveç'in başkenti Stockholm'de Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 93. yıl dönümü dolayısıyla, Stockholm Büyükelçiliği tarafından resepsiyon verildi.

Resepsiyona, İsveç Genelkurmay Başkanı Micael Byden ve İsveç İstihbarat Teşkilatı Başkanı Anders Thornberg'ın yanı sıra farklı siyasi parti ve diğer ülkelerin diplomatik temsilcileri katıldı.

Türkiye'nin Stockholm Büyükelçisi Kaya Türkmen ve Müsteşar Uygar Sertel resepsiyona gelen davetlileri kapıda karşıladı.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlaması ve resepsiyonuna katılan misafirlere Türk mutfağının önde gelen lezzetlerinden çeşitli yiyecek ve içecekler ikram edildi.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :