29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'na doğru

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'na doğru

Mersin Limanı'na demirleyen TCG Giresun fırkateyni, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla kapılarını minik öğrencilere açtı

MERSİN (AA) - Donanma Komutanlığı'na bağlı TCG Giresun fırkateyni, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla, Mersin'de minik öğrencilerin ziyaretine açıldı.

Mersin Limanı'nda düzenlenen etkinlikte, ildeki farklı okullarda öğrenim gören 100 öğrenci, öğretmenleriyle birlikte TCG Giresun'u gezdi.

Görevli askerlerce tanıtıcı film izletilen minik öğrencilere, geminin iç bölümleri, savaş harekat merkezi ve köprü üstü gezdirildi.

Gemi ve tarihiyle ilgili bilgiler de alan öğrenciler, kaptanlık kamarasının bulunduğu bölüme büyük ilgi göstererek, dümen koltuğunda hatıra fotoğrafı çektirdi.

Gazipaşa Ortaokulu öğrencilerinden Sude Çelik, AA muhabirine, ilk defa savaş gemisine bindiğinden dolayı heyecanlı olduğunu söyledi. Çok mutlu olduğunu belirten Çelik, "Kendimi çok iyi hissediyorum. Şuan hedefim olan tıptan vazgeçtim ve artık subay olmak istiyorum. Heyecanlıyım ve biraz da gurur duyuyorum. Çünkü bizim için savaşıyorlar. " dedi.

Gemide en çok merdivenleri ve kontrol odasını beğendiğini anlatan Çelik, tekrar ziyaret etmek istediğini belirtti.

Öğrencilerden Büşra Alptekin ise, gemiden etkilendiğini ifade ederek, "Gemiyi gezmekten dolayı gururluyum, çok mutlu oldum. Savaşı sevmem ama savaş gemilerini severim. Tüfekler ve silahlar beni etkiledi. Geminin nereden, nasıl gittiğini ve kaptanın yerini öğrendik. Gezi güzeldi." diye konuştu.

Tarihi gemi, yarın da ziyaretçilere açık olacak.

- 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları

Öte yandan, Mersin'de 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları dolayısıyla Cumhuriyet Alanında da tören düzenlendi.

Vali Özdemir Çakacak, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Kadir Yıldız, Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Sahil Güvenlik Akdeniz Bölge Komutanı Fatih Erhan, İl Jandarma Komutanı Hüseyin Kanat, İl Emniyet Müdürü Mehmet Şahne, adli ve askeri erkan, il müdürleri, siyasi parti il başkanları, oda ve meslek kuruluşları ile sivil toplum kuruluşu temsilcileri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Törende Vali Çakacak, Erhan ve Kocamaz, alandaki Atatürk Anıtı’na çelenk sundu.

Kutlama programı, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanlığı bandosu eşliğinde İstiklal Marşı'nın okunmasıyla sona erdi.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :