29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'na doğru

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'na doğru

TÜSİAD:- "Temelinde laik, demokratik ve sosyal bir hukuk devleti anlayışının yer aldığı Cumhuriyetimizin teminatı, toplumumuzun asırlara dayanan birlik ve beraberlik geleneğidir"- "Bu gelenek, Türkiye'yi tarih boyunca karşısına çıkan siyasal ve ekonomik b

İSTANBUL (AA) - Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD), temelinde laik, demokratik ve sosyal bir hukuk devleti anlayışının yer aldığı Cumhuriyetin teminatının, toplumun asırlara dayanan birlik ve beraberlik geleneği olduğunu bildirdi.

TÜSİAD'dan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'na ilişkin yapılan açıklamada, Cumhuriyet ile birlikte kazanılan değerlerin geleceğin, bağımsızlığın ve özgür düşüncenin temel taşları olduğu vurgulandı.

Açıklamada, şu görüşlere yer verildi:

"Topluma çağdaş uygarlık hedefini gösteren ve bu hedefe yönelik bir devlet ve toplum yapısının temelini hazırlayan Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşlarını Cumhuriyetimizin 93'üncü yılında bir kez daha minnetle anıyoruz. Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşundan bugüne dek hiç ayrılmadığı ve Mustafa Kemal Atatürk’ün koyduğu muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkma ana hedefinin, ancak çağdaş uygarlık standartlarında bir devlet ve toplum yapısıyla hayata geçirilebileceği hiç unutulmamalıdır. Temelinde laik, demokratik ve sosyal bir hukuk devleti anlayışının yer aldığı Cumhuriyetimizin teminatı, toplumumuzun asırlara dayanan birlik ve beraberlik geleneğidir. Bu gelenek, Türkiye’yi tarih boyunca karşısına çıkan siyasal ve ekonomik belirsizliklerde bir arada tutan en önemli güç olmuştur. 93'üncü yılında Cumhuriyetin ülkemize kazandırdığı değerler bugün dünyanın ve Türkiye’nin içinde bulunduğu istikrarsızlıkları, savaşları ve terör olaylarını bertaraf etmekte rehberimiz olacaktır.

Türkiye Cumhuriyeti kazanımlarını daha ileriye taşıyacak olan, daha güçlü demokrasi, daha sağlam bir hukuk devleti anlayışı ve daha yüksek bir kalkınma hızıdır. Bu çerçevede Cumhuriyetimizi ve demokrasimizi her geçen gün daha da güçlendirmek ve hukukun üstünlüğüne tavizsiz riayeti tesis etmek büyük önem taşımaktadır. Türkiye’yi çağdaş uygarlık seviyesinin üzerine çıkaracak reformları ivedilikle hayata geçirmek, ülkemizin refah düzeyini artırmanın yanı sıra siyasal ve toplumsal sorunları yapıcı diyalog ve toplumsal uzlaşma anlayışıyla çözmek ülke olarak yakın geleceğimizin en önemli konularındandır. Yeni nesillere nitelikli eğitim sunan, evrensel demokratik değerleri, yenilikçi, analitik ve eleştirel düşünebilme yetisini kazandıran bir eğitim sistemi, kadınlarımızın siyasal ve ekonomik yaşantıya yüksek düzeyde katılımı ve bölgesel kalkınmışlık farklarının azaltılması bu süreçte odaklanacağımız adımlar olmalıdır."

Açıklamada, TÜSİAD'ın her dönemde olduğu gibi, Cumhuriyeti güçlendirecek bu adımların atılması konusunda öncü ve destekleyici bir rol üstlenmeye devam edeceği de belirtildi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :