29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'na doğru

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'na doğru

Kalkınma Bakanı Elvan:- "Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar olacaktır. Bunun en son göstergesi 15 Temmuz olmuş, milletimiz adeta destan yazarak kendi istiklaline ve Cumhuriyet'in değerlerine sahip çıkmıştır"

ANKARA (AA) - Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, Türkiye Cumhuriyeti'nin ilelebet payidar olacağını belirterek, bunun en son göstergesinin 15 Temmuz olduğunu, milletin adeta destan yazarak kendi istiklaline ve Cumhuriyet'in değerlerine sahip çıktığını bildirdi.

Elvan, Cumhuriyet'in kuruluşunun 93'üncü yıl dönümü dolayısıyla yayımladığı mesajda, Cumhuriyet Bayramı'nın gururla, sevinçle idrak edildiğini belirtti.

"Cumhuriyet'i biz kurduk, onu yaşatacak ve yükseltecek sizlersiniz diyerek Cumhuriyet'e ve değerlerine sahip çıkma görevini milletimize veren Büyük Atatürk’ün bu emaneti dünya durdukça yaşayacak, devletimiz ebet müddet bu topraklarda milletimize hizmet edecektir." ifadelerini kullanan Elvan, içte ve dışta devletin, milletin, vatanın birliğine, bütünlüğüne, bekasına kast etmeye kalkanlara hiçbir şekilde müsaade edilmeyeceğini vurguladı.

Elvan, "Herkes bilsin ki bu topraklar milletimizin vatan yaptığı topraklardır, Cumhuriyet milletimizin kurduğu cumhuriyettir, bu vatana ve bu devlete en zor zamanında sahip çıkan Türk milleti 29 Ekim ruhunu kıyamete kadar yaşayacak ve yaşatacaktır. Milletimizin Cumhuriyet Bayramı'nı tebrik ediyor, 15 Temmuz şehitlerimizi, İstiklal Harbi'ni kazanarak Cumhuriyet'imizi kuran kadroları, şehitlerimizi, gazilerimizi, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşlarını rahmetle anıyorum." ifadelerini kullandı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :