29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'na doğru

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'na doğru

İstanbul Valisi Şahin:- "Bu büyük millet, vatan, bayrak ve istiklali söz konusu olduğunda gözünü kırpmadan ölüme atılabileceğini, tarihi boyunca defalarca ispat etmiştir"

İSTANBUL (AA) - İstanbul Valisi Vasip Şahin, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı.

Şahin, mesajında, Cumhuriyetin, milletin hürriyet ve istikbali uğruna verdiği çok büyük bir mücadele neticesinde, imkansız görüneni mümkün kıldığı muazzam bir zaferin ardından gelen şanlı bir hasıla olduğunu kaydetti.

Cumhuriyete uzanan yolun her safhasında, eşsiz kahramanlık destanları yazıldığını, milletin, "medeniyet denilen tek dişi kalmış canavar"a, ezelden beri hür yaşadığını ve ebediyen de hür yaşayacağını, büyük bir gururla haykırdığını vurgulayan Şahin, şöyle devam etti:

"600 yıllık bir cihan devletinin mirası üzerinde yükselen genç Cumhuriyetimizi, 'muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkarma' mücadelesi, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün azim ve şevkiyle aynen bugün de devam etmektedir. Türkiye Cumhuriyeti milli hakimiyet, tam bağımsızlık ve hukuk devleti olma ilkeleri üzerine bina edilmiştir. Bu temel ilkelere göz diken unsurların memleket dahilinde ve haricindeki mevcudiyetlerine 15 Temmuz 2016 tarihinde bir kez daha şahit olduk. O gün aynı zamanda, iradesine ve bağımsızlığına kasteden hain güçlere karşı kahraman milletimizin, Milli Mücadele döneminde olduğu gibi, yine yek vücut olup canını siper etmede bir an bile tereddüt etmediğine de şahit olduk. Zira bu büyük millet, vatan, bayrak ve istiklali söz konusu olduğunda gözünü kırpmadan ölüme atılabileceğini, tarihi boyunca defalarca ispat etmiştir."

Şahin, başta Cumhuriyetin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, vatanı, bayrağı ve istiklali uğruna canını ortaya koyan şehitleri ve kahraman gazileri rahmet ve minnetle yad ederek, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını kutladı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :