29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'na doğru

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'na doğru

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Karaaslan: - "Cumhuriyetin ilanıyla ülkemiz kalkınma ve ilerleme yolunda çok önemli adımlar atmış, o günden bugüne gelişen dünyanın saygın bir üyesi haline gelmiştir"

SAMSUN (AA) - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan, "Cumhuriyetin ilanıyla ülkemiz kalkınma ve ilerleme yolunda çok önemli adımlar atmış, o günden bugüne gelişen dünyanın saygın bir üyesi haline gelmiştir." ifadesini kullandı.

Karaaslan, yayımladığı mesajında, cumhuriyetin ilan edilişinin 93. yıl dönümünü büyük bir sevinç ve gururla kutlamanın heyecanını yaşadıklarını belirtti.

Cumhuriyetin ilanının Türk tarihinin çok önemli dönüm noktası olduğuna işaret eden Karaaslan, şunları kaydetti:

"29 Ekim 1923'te büyük özverilerle yürütülen bağımsızlık mücadelesinin ardından milletin iradesini esas alan, milletin iradesini temsil eden cumhuriyet rejimine geçilmiştir. Cumhuriyet ile milletimiz kendi geleceğini ve kaderini bizzat kendisinin belirlediği bir yönetim şeklini benimsemiştir. Cumhuriyetin ilanıyla ülkemiz kalkınma ve ilerleme yolunda çok önemli adımlar atmış, o günden bugüne gelişen dünyanın saygın bir üyesi haline gelmiştir. Bugün hızlı bir dönüşüm geçiren dünyamızda Türkiye'nin önemi her geçen gün artmakta, ülkemiz sadece bölgesel bir güç olmakla kalmayıp küresel güç haline gelmektedir."

Milletin 15 Temmuz darbe girişimi gecesinde cumhuriyete sahip çıktığına dikkati çeken Karaaslan, şöyle devam etti:

"15 Temmuz gecesi millet egemenliğini durdurmak, iradesini gasbetmek, cumhuriyet ve demokrasimize karşı milleti hedef alarak kalkışılan hain darbe teşebbüsü, göğsünü kurşunlara siper eden aziz şehitlerimiz ve gazilerimiz sayesinde bertaraf edildi. Türk milleti adına Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunu ilan eden Türkiye Büyük Millet Meclisinin temel dayanağını oluşturan ve 30 Kasım 1925'ten bugüne kadar kürsünün arkasındaki yerini alan 'Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir' ilkesine ve o ilkenin temsilcilerinin yer aldığı TBMM'ye yönelik saldırılara karşı, egemenliğin kayıtsız şartsız milletin olduğu bir kez daha tescillendi. Bu anlamlı günde başta cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere istiklal mücadelemizin bütün kahramanlarını, eşsiz fedakarlıklarıyla milletimizin gönlünde ölümsüzleşen bütün şehit ve gazilerimizi rahmetle, şükranla anıyorum."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :