29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'na doğru

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'na doğru

KARAMAN (AA) - Karaman Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı. Başkan Çalışkan, mesajında, bu...

KARAMAN (AA) - Karaman Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.
Başkan Çalışkan, mesajında, bu yılın, millet olarak istiklal ve istikbali için verilen son büyük mücadele olan Kurtuluş Savaşının zafere ulaşmasının ardından ilan edilen Cumhuriyetin 93. kuruluş yıl dönümü olduğunu belirtti.
Bundan tam 93 yıl önce millet olarak en zor şartlar altında bile nasıl yeniden ayağa kalkıldığını, ecdadın bizlere emanet kalan ve her karışında ataların kanları ile bulanan bu topraklar için can siper hane nasıl mücadele edildiğini tüm dünyaya gösterildiğini ifade eden Çalışkan, şunları kaydetti:
İşte bu milli duygularımızın asla kaybetmeden, 600 yıllık bir cihan devletinin mirası üzerinde yükselen genç Cumhuriyetimizi, Mustafa Kemal Atatürk’ün şekilde ifade ettiği gibi 'muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkarma' mücadelesini, ilk günkü heyecanla, azimle ve şevkle sürdürüyoruz. 15 Temmuz tarihinde, Kurtuluş Savaşı yıllarında vatanımızı işgal etmek isteyen zihniyet bir kez daha ortaya çıkmıştır.
Dışarıdaki hain eller, içimizdeki kalleş işbirlikçilerini de kullanarak ülkemizde büyük bir kargaşa, iç savaş, huzursuzluk çıkarma gayesi ile harekete geçmiştir. Bu kalleşler ve işbirlikçileri devletimizin kararlı duruşu ve milletimizin, tıpkı Kurtuluş Savaşı’nda olduğu gibi, ülkemizin bağımsızlığı için verdiği eşsiz mücadele sayesinde hain amaçlarına ulaşamamışlardır."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :