29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'na doğru

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'na doğru

Bakü Büyükelçiliği, Cumhuriyetin 93. yıl dönümü dolayısıyla resepsiyon düzenledi- Resepsiyonda, FETÖ'nün 15 Temmuz'da gerçekleştirdiği darbe girişimine ilişkin AA muhabirlerinin çektiği fotoğraflar sergilendi

BAKÜ (AA) - Cumhuriyet'in kuruluşunun 93. yıl dönümü, Türkiye'nin Bakü Büyükelçiliği tarafından düzenlenen resepsiyonla kutlandı.

Türkiye'nin Bakü Büyükelçisi Erkan Özoral'ın ev sahipliğinde, Bakü'nün yeni mimari simgelerinden Flame Towers Fairmont Otel'de düzenlenen resepsiyona, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Ali Hasanov, Başbakan Yardımcısı Ali Ahmedov, diplomatlar, siyasetçiler, sanatçılar, medya kurumlarının yöneticileri ve davetliler katıldı.

Türkiye ve Azerbaycan ulusal marşlarının okunduğu resepsiyonda Büyükelçi Özoral, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı vesilesiyle gönderdiği mesajı okudu.

- "Nerede Türkiye varsa orada Azerbaycan var"

Azerbaycan Başbakan Yardımcısı Ahmedov, resepsiyonda yaptığı konuşmada, 20. yüzyılın başlarında beşeriyet tarihinde büyük bir mucize yaşandığını, parçalanmış bir ülkenin toparlanarak yeniden muhteşem bir devlet, Türkiye Cumhuriyeti'nin doğduğunu söyledi.

Türkiye'nin zaman zaman büyük sınavlarla karşı karşıya kaldığını hatırlatan Ahmedov, "Türk halkı tüm bu sınavlardan yüzü ak çıktı. Yakın günlerde yine bir sınav yaşadı. 15 Temmuz'da yaşanan darbe girişimden Türkiye daha güçlü çıktı" dedi.

Türkiye'nin daha da güçleneceğinden emin olduğunu, "bir millet, iki devlet" olan Azerbaycan olarak her zaman Türkiye ile bir olduklarını vurgulayan Ahmedov, "Nerede Türkiye varsa orada Azerbaycan var. Nerede Azerbaycan varsa orada Türkiye var" şeklinde konuştu.

Resepsiyonda, FETÖ'nün 15 Temmuz'da gerçekleştirdiği darbe girişimine ilişkin AA muhabirlerinin çektiği fotoğraflar da sergilendi.

"15 Temmuz Milli İradenin Yükselişi" isimli sergi, resepsiyona katılan davetlilerden büyük ilgi gördü.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :