29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlanıyor

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlanıyor

KIRIKKALE (AA) - Kırıkkale'de 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla tören düzenlendi.Cumhuriyet Meydanı'ndaki törene Vali Mehmet İlker Haktankaçmaz,...

KIRIKKALE (AA) - Kırıkkale'de 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla tören düzenlendi.

Cumhuriyet Meydanı'ndaki törene Vali Mehmet İlker Haktankaçmaz, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Selami Arslan, Cumhuriyet Başsavcısı Kasım Tüten, Belediye Başkan Yardımcısı Mutlu Erol Bakır, siyasi partilerin il başkanları, kamu kurumlarının müdürleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasıyla başlayan tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla sona erdi.

İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünde devam eden kutlamalar kapsamında, "Atatürk ve Cumhuriyet" konulu fotoğraf sergisi açıldı.

Vali Haktankaçmaz, burada yaptığı açıklamada, bu günün Türk milletinin en büyük bayramı olduğunu söyledi.

Cumhuriyetin sonsuza kadar varlığını devam ettireceğini vurgulayan Haktankaçmaz, "Milletimiz bu ay yıldızlı al bayrağın gölgesinde özgür bir şekilde yaşamayı sürdürecektir. Tarihte her milletin karşılaştığı zorluklar olmuştur. Bizim milletimizde bu biraz daha fazla. Bu zorlukların da üstesinden geleceğiz. Bugün birlik ve kardeşlik ruhu içerisinde devam ettiğimiz ve aramızdaki birliğimizi kurduğumuz müddetçe hiçbir terör örgütü, hiçbir sıkıntı bu millete ve vatana zarar veremeyecektir." diye konuştu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :