29 Ekim Cumhuriyet Bayramı

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı

KAYSERİ (AA) - Kayseri Valisi Süleyman Kamçı, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.Vali Kamçı, yayımladığı mesajında ülkesini...

KAYSERİ (AA) - Kayseri Valisi Süleyman Kamçı, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.

Vali Kamçı, yayımladığı mesajında ülkesini ve bağımsızlığını her zaman ön planda tutan, vatanı ve bağımsızlığı için gerektiğinde canını vermekten kaçınmayan Türk milletinin Cumhuriyetin taşıdığı önemi zaman geçtikçe daha iyi anladığını belirtti.

Türk Milleti'nin, Türk’ün bileğinin bükülemeyeceğini bütün dünyaya ilan ettiğini ve bunu Cumhuriyetle taçlandırdığını anlatan Kamçı, şunları kaydetti:

"Tarihten günümüze bağımsızlıktan, sahip olduğu milli ve manevi değerlerden ödün vermeden varlığını sürdüren milletimiz, her türlü tehdide karşı birlik ve beraberlik duygusuyla kenetlenmiş, hiçbir boyunduruğu kabul etmemiştir. 15 Temmuz'da da şehitlerimiz, gazilerimiz başta olmak üzere tüm milletimiz, devletimizin yanında ve arkasında durmuş, darbeye karşı direnerek milli iradeye sahip çıkmıştır.

93 yıl önce verilen bağımsızlık mücadelesinin aynısını 15 Temmuz gecesi de gösteren aziz milletimiz, vatanımızın bölünmezliğini, milletimizin birlik ve beraberliğini tüm dünyaya bir kez daha ispatlamış, milletimize ve devletimize kast edenlere gereken cevabı vermiştir. Bu vesile ile Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere silah arkadaşlarını ve aziz şehitlerimizi rahmetle, kahraman gazilerimizi minnet ve şükranla anıyor; Kayserili hemşerilerimizin ve tüm milletimizin Cumhuriyet Bayramı’nı kutluyorum."


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :