29 Ekim Cumhuriyet Bayramı

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı

Türkiye'nin Bogota Büyükelçiliği tarafından kutlamalar kapsamında resepsiyon verildi

BOGOTA (AA) - Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 94. yıl dönümü, Kolombiya'nın başkenti Bogota'da kutlandı.

Türkiye'nin Bogota Büyükelçisi Engin Yürür'ün ev sahipliğinde Büyükelçilik binasında verilen resepsiyona, Kolombiya Savunma Bakan Yardımcısı Jose Javier Perez Mejia, Kolombiya'nın eski Ankara Büyükelçisi Fernando Panesso Serna, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Türk Hava Yolları (THY) temsilcileri ile ülkedeki Türk vatandaşlarının yanı sıra yabancı diplomatik misyon temsilcileri katıldı.

Resepsiyonda, Türkiye ve Kolombiya ulusal marşlarının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Cumhuriyet Bayramı mesajı okundu.

Kolombiya'daki görev süresi sona eren Büyükelçi Yürür, etkinlikte veda konuşması yaptı.

Anadolu Ajansının (AA) Bogota'dan İspanyolca yayına başladığını hatırlatan Yürür, bunun iki ülke ilişkilerinde önemli bir gelişme olduğunu ifade etti.

Kolombiya'da TİKA tarafından yapılan çalışmalara ve THY'nin İstanbul-Bogota uçuşlarına da değinen Yürür, iki ülke arasındaki ilişkilerinin giderek güçlendiğine dikkati çekti.

Yürür'ün, Kolombiya'da görev yaptığı süreçte özellikle bu ülkenin kırsalında da bulunduğunu ve herhangi bir güvenlik sorunuyla karşılaşmadığını söylemesi, resepsiyona katılan Kolombiyalılardan alkış aldı.

Etkinlikte ayrıca katılımcılar için THY'nin sponsorluğunda Türkiye'ye gidiş geliş bileti çekilişi yapıldı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :