28 Şubat'ın 21. yılı

28 Şubat'ın 21. yılı

KIRIKKALE (AA) - Yönetmen ve senarist Mesut Uçakan, 28 Şubat'ın 21. yılı dolayısıyla imam hatip öğrencileriyle bir araya geldi.Beşir Atalay Anadolu İmam...

KIRIKKALE (AA) - Yönetmen ve senarist Mesut Uçakan, 28 Şubat'ın 21. yılı dolayısıyla imam hatip öğrencileriyle bir araya geldi.

Beşir Atalay Anadolu İmam Hatip Lisesi Konferans Salonu'nda 28 Şubat'ın 21. yılı nedeniyle düzenlenen programa katılan Uçakan, öğrencilerle sohbet etti.

Uçakan, programın ardından yaptığı açıklamada, 28 Şubat'ta önemli zorluklar yaşadığını belirterek, o sıkıntılı süreçte uzun süre toparlanamadıklarını söyledi.

28 Şubat'ın kendileri için gerçek manada bir dönüm noktası olduğunu ve 28 Şubat'tan önce yaptığı filmlerle ciddi manada Türk sinemasında bir aydınlanma dönemi oluştuğunu anlatan Uçakan, şöyle konuştu:

"Filmlerimiz hasılat rekorları kırıyordu ve biz projelerimize sponsor bulabiliyorduk. Fakat 28 Şubat çoğu iş adamlarımıza yönelik operasyonlarla sponsor kaynaklarımızı da kuruttu ve biz projelerimizi gerçekleştiremez hale geldik. Hatta geçim kaygısı taşıdık önemli ölçüde. 28 Şubat'tan sonra bize destek olan kimi çevrelere gittiğimizde projelerimiz maalesef ilgi görmedi. Çok daha önemlisi, özellikle medya, bizim diyebileceğimiz medya bu sefer kendilerini o fırtınadan koruyabilmek için bizleri dışlayarak o dönemin gelen geçer isimlerin ekranlarına çıkarmaya çalıştılar. Hatta daha sonra bizi itham eder konumlara bile giriştiler."

Uçakan, o dönemde sıkıntılı bir süreç yaşadıklarını ve o sıkıntılı süreçte uzun müddet kimsenin toparlanamadığına işaret etti.

Kendilerinin de sinemadan kopmak zorunda kaldıklarını aktaran Uçakan, şunları kaydetti:

"Tekrar döndüğümüzde de çok az imkanlarla tekrar hayata atılma gereği çıktı karşımıza. 28 Şubat'tan sonra çok açık biçimde zihinlerde fikir ve inanç planında bir dava meselesinden, dava şuurundan uzaklaşıldığını, yeni nesillerin kozmopolitleştiğini, sekilerleştiğini gördük. Bizim filmlerimiz o dönemde hasılat rekorları kırarken şu anki yaptığımız filmler çok da ilgi görmedi. Dolayısıyla toplum ciddi manada yozlaştı. 28 Şubat hep bu konudaki heyecanları duruşları biçti. Bazı filmlerimiz yasaklandı. Bizim sinema serüvenimizi ciddi manada ciddi şekilde yıkan, akamete uğratan süreçti 28 Şubat süreci."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :