28 Şubat'ın 21. yılı

28 Şubat'ın 21. yılı

Antalya'da sivil toplum kuruluşları darbeleri protesto etti

ANTALYA (AA) - Antalya'da sivil toplum kuruluşları, 28 Şubat'ın 21'inci yılında darbeleri protesto etti.

Kazım Özalp Caddesi'nde bir araya gelen Akdeniz Dayanışma Platformu (ADAP) üyeleri, "28 Şubat'ı bitiriyoruz" pankartı açıp, "FETÖ, BÇG halka hesap verecek", "Paşaların tankları yıldıramaz halkları", "İnananlar burada, darbeciler nerede" ve "Darbeciler halka hesap verecek" şeklinde slogan attı.

ADAP adına basın açıklaması yapan Mehmet Yıldırım, 21'inci yılında 28 Şubat darbesini unutmadıklarını, unutturmayacaklarını söyledi.

Türk halkına 21 yıl önce 28 Şubat 1997'de dayatılan hukuksuzluk, zorbalık ve zulüm süreciyle Türk ordusunun komuta kademesindeki kişilerin kendi halkına gücünü gösterme çabasına girdiğini dile getiren Yıldırım, süreçte ordunun yine kendi halkına karşı psikososyal bir harekat yürüttüğünü belirtti.

Mehmet Yıldırım, "28 Şubat postmodern darbe olarak tarihe geçen bu sürecin 21'inci yılında bir kez darbeleri ve darbecileri lanetliyoruz. Milletimiz darbeler zincirinin son halkası 15 Temmuz darbesini, o gece şehadeti göze alarak, tankların, namluların ve uçaklardan atılan bombaların önüne göğsünü siper ederek engellemiş, darbeler dönemini Türkiye'de tarihe gömmüştür. Tüm darbeciler millet vicdanında idama mahkum edilmiştir. 27 Mayıs, 12 Eylül, 28 Şubat ve 15 Temmuz darbesini yapan hainler artık mahkemelerde yargılanmakta ve en ağır cezalara çarptırılmaktadırlar." diye konuştu.

Basın açıklamasının ardından dua edildi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :