28 Şubat'ın 21. yılı

28 Şubat'ın 21. yılı

Erzurum ve Ağrı'da bir araya gelen AK Parti ve STK temsilcileri, 28 Şubat sürecinde yaşananlara tepki gösterdi

ERZURUM (AA) - Erzurum ve Ağrı'da bir araya gelen AK Parti ve sivil toplum kuruluşu (STK) temsilcileri, 28 Şubat sürecinde yaşananlara tepki gösterdi.

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, AK Parti İl Başkanlığında partililerin de katılımıyla düzenlenen basın toplantısında yaptığı konuşmada, tarihi bir günün yıl dönümünde bulunduklarını hatırlattı.

Acı günlerin artık geride kaldığını ifade eden Sekmen, şunları belirtti:

"Darbeler, milletin kaderiymiş gibi her 10 yılda bir muhtıra, bir ihtilal yapılarak milletimize çeki düzen verilmiş ve milletimiz içine kapanık hale getirilmiştir. Ekonomik, sosyal ve siyasal sorunların yanı sıra milletin tarihiyle olan bağları da kopartılmaya çalışılmıştır. Emperyalist güçlerin Büyük İsrail Devleti kurma hedefi doğrultusunda Dicle ile Fırat arasındaki topraklar bu devletin merkezi olarak ifade edilmiş ve adım adım bunu gerçekleştirmeye yönelik faaliyetler devam etmiştir."

Sekmen, 28 Şubat sürecinde çocuklarını Kur'an-ı Kerim okuması için camiye gönderen ailelerin hapisle cezalandırıldığını belirterek, bunun kabul edilemez olduğunu, artık karanlık günlerin geride kaldığını sözlerine ekledi.

AK Parti İl Başkanı Mehmet Emin Öz ise darbeleri "insanlık suçu" olarak değerlendirerek, "Son hain örneğini 15 Temmuz'da bir kez daha yaşadığımız her türlü darbe ve darbe girişimini artık tarihin karanlık sayfalarına gömüyoruz. Milletimizin feraseti, cesareti ve gayreti ile artık o günleri hiçbir zaman yaşamayacağımıza inanıyoruz." dedi.

Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan, Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut ve Palandöken Belediye Başkanı Orhan Bulutlar da 28 Şubat sürecini eleştirdi.

Konuşmaların sonunda partililere 28 Şubat'ta yaşananlara ilişkin hazırlanan belgesel izletildi.

- Ağrı

Ağrı'da 28 Şubat sürecine tepki göstermek isteyen bazı STK mensupları, Mazlum-Der Ağrı Şubesi organizesinde Merkez Camisi önünde buluştu.

Ellerinde 28 Şubat'ı protesto eden dövizler taşıyan gruptakiler, tekbirler getirerek o dönem yaşananlara tepki gösterdi.

Mazlum-Der Ağrı Şubesi Başkan Yardımcısı Güven Tatlı, grup adına yaptığı basın açıklamasında, cezaevlerindeki tutuklular ile ailelerinin 28 Şubat'ın etkisini en ağır şekilde yaşamaya devam ettiğini ifade etti.

Tatlı, yeniden yargılamalar yapılarak bu mağduriyetin giderilmesini istedi.

Gruptakiler, açıklamanın ardından dağıldı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :